Főoldal » Hírek » Hamis profil alatt ismerkedett, és csalt ki pénzt férfiaktól – a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a közép­ko­rú nővel szem­ben, aki több mint három éven át, közel 100 fér­fit tévesz­tett és káro­sí­tott meg hamis társ­ke­re­ső pro­fi­lok mögé bújva.

A vád­irat sze­rint a nő a 2014-ben külön­bö­ző inter­ne­tes társ­ke­re­ső olda­la­kon regiszt­rál­ta magát több­nyi­re álne­ve­ken, és a pro­fi­lok­ba saját­ja helyett egy másik nő képét töl­töt­te fel. A vád­lott a vele a társ­ke­re­ső hon­la­pon kap­cso­lat­ba lépő fér­fi­ak bizal­mát foko­za­to­san elnyer­te, majd hama­ro­san anya­gi segít­sé­get kért tőlük, átme­ne­ti pénz­ügyi gon­dok­ra hivatkozva.

Állí­tó­la­gos anya­gi nehéz­sé­ge­it külön­bö­ző, valót­lan tör­té­ne­tek­kel indo­kol­ta: hol azt állí­tot­ta, hogy jól műkö­dő mező­gaz­da­sá­gi vál­lal­ko­zást üze­mel­tet, azon­ban bank­szám­lá­ját zárol­ták, hol gyer­me­ke várat­lan beteg­sé­gé­vel kap­cso­la­tos kiadá­sok­ra, vagy köny­ve­lői hiba okoz­ta nehéz­sé­gek­re hivat­ko­zott. Ezért köl­csön­ként külön­bö­ző pénz­össze­gek átuta­lá­sát kérte, rész­ben a saját, rész­ben gyer­me­kei, illet­ve egy isme­rő­se nevé­re veze­tett bank­szám­lák­ra, aki­ket nem tájé­koz­ta­tott a javá­ra érke­ző átuta­lá­sok eredetéről.

A valót­lan tör­té­ne­tek­kel meg­té­vesz­tett sér­tet­tek­nek a nő vala­mennyi eset­ben azt ígér­te, hogy a köl­csön­ka­pott össze­ge­ket rövid határ­időn belül, akár sze­mé­lyes talál­ko­zó kere­té­ben vissza­fi­ze­ti, erre azon­ban sosem került sor, és az nem is állt szándékában.

A vád­lot­tal 2014. júni­u­sa és 2017. novem­be­re között 86 olyan sér­tett kívánt meg­is­mer­ked­ni, akik a nő kéré­sé­re külön­bö­ző nagy­sá­gú, 1.500-100.000 Ft közöt­ti, akár több­szö­ri átuta­lást is küld­tek, mind­össze­sen 3.099.510 Ft értékben.

A vád­be­li idő­szak­ban mun­ka­hellyel nem ren­del­ke­ző, magát a bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sé­ből fenn­tar­tó vád­lot­tat a járá­si ügyész­ség össze­sen 86 rend­be­li, üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett csa­lás­sal vádol­ja. Bűnös­sé­gé­nek kér­dé­sé­ben a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.