Főoldal » Hírek » Trükkös lopás miatt emeltek vádat - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Nagy­ká­tai Járá­si Ügyész­ség két nő és egy férfi ellen emelt vádat, akik egy élel­mi­szer­áru­ház­ból a kijá­rat helyett trük­kel a bejá­ra­ton keresz­tül akar­ták kitol­ni a meg­pa­kolt bevásárlókocsit.

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tők együtt érkez­tek 2020 már­ci­u­sá­ban az egyik nagy­ká­tai élel­mi­szer­áru­ház­hoz azért, hogy onnan árut lop­ja­nak el.

A férfi bement a bolt­ba, majd min­den­fé­le áru­cik­kel meg­pa­kol­ta a bevá­sár­ló­ko­csi­ját, az élel­mi­sze­rek­től kezd­ve a vegyi áru­kon át a bar­kács­gé­pe­kig. Eköz­ben a két nő a bejá­rat előtt maradt.

A férfi a több, mint száz­har­minc­ezer forint érté­kű áru­val tele­ra­kott kocsi­val a kijá­rat helyett a bejá­rat felé indult, amely az áru­vé­del­mi rend­szer­rel nem ren­del­ke­zett. Miu­tán az önmű­kö­dő, kívül­ről foto­cel­lá­val ellá­tott bejá­ra­ti ajtó­hoz ért, a nők az előre meg­be­szélt mód­szert alkal­maz­va kívül­ről befe­lé lép­tek, hogy ezzel kinyis­sák szá­má­ra az ajtót.

A nyi­tott ajtón át a férfi kitol­ta a kocsit az áru­ház­ból, de az egyik biz­ton­sá­gi őr ész­re­vet­te a cse­lek­ményt és utá­nuk futott.

Az elkö­ve­tők meg­ijed­tek és a bevá­sár­ló­ko­csit az áru­ház előtt hagy­va elmenekültek.

Az ügy­ben lopás vét­sé­ge miatt emelt vádat elle­nük a Nagy­ká­tai Járá­si Ügyészség.