Főoldal » Hírek » Letartóztatását indítványozta a főügyészség az újszegedi kettős gyilkosság gyanúsítottjának- videóval - Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyész­ség indít­ványt tett a nyo­mo­zá­si bíró felé, hogy ren­del­je el annak a fér­fi­nek a letar­tóz­ta­tá­sát, aki a gyanú sze­rint szer­da este két tár­sát ölte meg.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi 2021. janu­ár 6-án, este 8 órát meg­elő­ző­en, fel­ke­res­te egy újsze­ge­di erdős részen kiala­kí­tott fabó­dé­ban lakó két isme­rő­sét, majd egy bozót­vá­gó­kés­sel fejbe ütöt­te és meg­öl­te őket. A két sér­tett a hely­szí­nen azon­nal éle­tét vesz­tet­te. A fér­fit ezután Sze­ged bel­te­rü­le­tén, a kijá­rá­si tila­lom meg­sér­té­se miatt, a helyi rend­őrök iga­zol­tat­ták, majd mivel ész­lel­ték, hogy ruhá­za­ta véres, előállították.

A több ember sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban a főügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, vala­mint a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re figye­lem­mel tett indít­ványt a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak 1 hónap­ra tör­té­nő elren­de­lé­sé­re. A több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű gya­nú­sí­tott ugyan­is rövid­del bün­te­tés­vég­re­haj­tá­si inté­zet­ből tör­tént sza­ba­du­lá­sát köve­tő­en és másik bün­te­tő­el­já­rás hatá­lya alatt követ­te el az élet­fogy­tig tartó sza­bad­ság­vesz­tés­sel is fenye­ge­tett bűncselekményt.

Az ügyé­szi indít­vány­ról a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zás bíró­ja a mai napon, tele­kom­mu­ni­ká­ci­ós esz­köz­zel meg­tar­tott ülé­sén fog dönteni.

A gya­nú­sí­tott elő­ál­lí­tá­sá­ról készült videó az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kettos-emberoles-szegeden