Főoldal » Hírek » Ököllel ütötte meg lakótársát - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja elren­del­te a letar­tóz­ta­tá­sát annak a fér­fi­nak, aki a gyanú sze­rint 2021. janu­ár 1-jén a haj­na­li órák­ban ököl­lel élet­ve­szé­lyes sérü­lést okoz­va meg­ütöt­te a lakótársát.

A  gya­nú­sí­tott és a sér­tett egy esz­ter­go­mi ingat­lan­ban közö­sen lakott. A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tott a sér­tett által lakott szo­bá­ban 2021. janu­ár 1-jén, 04 óra és 05 óra 20 perc közöt­ti idő­ben, ököl­lel, egy alka­lom­mal meg­ütöt­te a sér­tet­tet. Az ütés követ­kez­té­ben a sér­tett haránt­irá­nyú kopo­nya­csont­tö­rést szen­ve­dett a feje bal olda­lán, amely agyi vér­öm­lennyel és másod­la­gos agy­sé­rü­lé­sek­kel is járt. Ezen sérü­lé­sek követ­kez­té­ben a sér­tett élet­ve­szé­lyes álla­pot­ba került.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűn­ügyi Osz­tá­lyá­nak nyo­mo­zói élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­té­nek elkö­ve­té­se miatt hall­gat­ták ki gya­nú­sí­tott­ként az elkövetőt.

A főügyész­ség indít­vá­nyá­val egye­ző­en a bíró­ság a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát egy hónap idő­tar­tam­ra elren­del­te, tekin­tet­tel arra, hogy vele szem­ben fenn­áll a szö­kés, elrej­tő­zés, vala­mint annak a veszé­lye, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén a tanú­kat meg­fe­nye­get­né, jog­el­le­ne­sen befolyásolná.