Főoldal » Hírek » Élettársa lányát szúrta le az idős elkövető – a Pest Megyei Főügyészség letartóztatási indítványa (helyszíni fotókkal)

A Pest Megyei Főügyész­ség ügye­le­te indít­vá­nyoz­ta annak a fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki egy vita során több­ször meg­szúr­ta élet­tár­sa lányát. A sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben elhunyt.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a nyolc­va­nas évei köze­pén járó férfi élet­tá­rá­sá­nak lányá­val – a cse­lek­mény sér­tett­jé­vel – keve­re­dett koráb­ban anya­gi ter­mé­sze­tű vitába.

2020. janu­ár 8-án, 13 óra körü­li idő­ben a férfi az élet­tár­sá­val közös fóti lak­he­lyü­kön magá­hoz vett a kony­há­ból egy tizen­öt cen­ti­mé­ter pen­ge­hosszú­sá­gú kést, amit a háta mögött tart­va a náluk tar­tóz­ko­dó sér­tet­tet ismét szá­mon kérte a koráb­bi vita kap­csán. Eköz­ben a sér­tet­tet köze­lé­be lépett egy ízben a kés­sel őt nya­kon szúrta.

A sérült nő a tár­sas­ház­ból az utcá­ra mene­kült, ahol össze­ro­gyott. A férfi követ­te és a föl­dön fekvő sér­tet­tet még egy­szer meg­szúr­ta a hátán, illet­ve egy az utcán talált tég­la­da­ra­bot több­ször is a fejé­hez vágott, majd elhagy­ta a helyszínt.

A sér­tett éle­tét a hely­szín­re rövid időn belül kiér­ke­ző orvo­si ügy­let már nem tudta megmenteni.

Az idős fér­fit egy órán belül elfog­ták és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság mun­ka­tár­sai ember­ölés bűn­tet­te miatt hall­gat­ták ki gyanúsítottként.

A Pest Megyei Főügyész­ség ügye­le­te az elkö­ve­tés módja és férfi sze­mé­lyi körül­mé­nyei miatt indít­vá­nyoz­ta letar­tóz­ta­tá­sá­nak elrendelését.

A rend­őr­ség által a hely­szí­nen készí­tett fel­vé­te­lek az aláb­bi lin­ken találhatók: 

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kihallgattak