Főoldal » Hírek » Kamerafelvétel buktatta le a húsbolt irodájába besurranó tolvajt- vádemelés videóval-a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A lopás vét­sé­ge miatt indult ügy­ben a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a fér­fi­val szem­ben, aki az orosz­lá­nyi hús­bolt iro­dá­já­ba besur­rant, és egy pénz­tár­cá­ból kész­pénzt lopott.

A vád­irat sze­rint a férfi 2020. novem­ber 10-én Orosz­lány bel­vá­ro­sá­ban sétál­va ész­lel­te, hogy egy hús­bolt­nak a hátsó, nem a vásár­lók részé­re fenn­tar­tott ajta­ján az egyik alkal­ma­zott távo­zik, és az ajtót maga után rés­nyi­re nyit­va hagy­ta. A férfi a nyit­va hagyott ajtón keresz­tül bement a hús­bolt iro­da­he­lyi­ség­be, ott meg­ta­lál­ta a sér­tett pénz­tár­cá­ját. Az elkö­ve­tő a pénz­tár­cá­ból a 45.000,- Ft.  kész­pénzt kivet­te, a  pénz­tár­cát a benne lévő ira­tok­kal és a bank­kár­tyá­val együtt a hátsó ajtó mel­let­ti húsos rekesz­be dobta, és távo­zott. A férfi a pénz­ből enni­va­lót és dohányt vásá­rolt magá­nak, illet­ve más­nap taxi­ra köl­tött belőle.

Az orosz­lá­nyi rend­őrök 2020. novem­ber 11-én a fér­fi­től 39.065 forin­tot lefog­lal­tak, és azt a sér­tett­nek visszaadták.

Az ügyész­ség a benyúj­tott vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság a vád­lot­tal szem­ben, tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben köz­ér­de­kű munka bün­te­tést, és az elköl­tött pénz­zel azo­nos mér­té­kű vagyon­el­kob­zást szab­jon ki.