Főoldal » Hírek » Összetörte a lopott autót a rendőrök elől menekülő tolvaj- a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye-fotókkal

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség több­rend­be­li lopás bűn­tet­te miatt vádat emelt egy több­szö­rös, külö­nös vissza­eső soro­zat­tol­vaj ellen, aki szá­mos betö­rés mel­lett egy út szé­lén par­ko­ló, nyi­tott autót is elkö­tött, majd ami­kor a rend­őrök üldö­ző­be vet­ték, lesod­ró­dott az útról és bal­ese­tet szen­ve­dett. Az egyik betö­ré­ses lopás során társa volt a szin­tén külö­nös vissza­eső­nek szá­mí­tó test­vé­re is.

A vád­irat sze­rint a koráb­ban 19 alka­lom­mal elítélt bács­al­má­si férfi 2020 nya­rán mun­ka­hellyel, jöve­de­lem­mel nem ren­del­ke­zett, lopá­sok­ból tar­tot­ta fenn magát. Alig egy hónap lefor­gá­sa alatt Kis­kun­maj­sán öt hely­ről lopott. Első áldo­za­ta udva­rá­ra a kerí­té­sen átmász­va jutott be, majd a lakó­ház bejá­ra­ti ajta­ját befe­szí­tet­te és a fagyasz­tó­ból több mint 90 kg kol­bászt, hur­kát, ser­tés­com­bot és –cson­tot lopott el 170 ezer forint érték­ben. A lopott húst a tol­vaj a csa­lád­já­val együtt elfo­gyasz­tot­ta, így a sér­tett kára nem térült meg.

A követ­ke­ző hely­szí­nen báty­já­val együtt feszí­tet­ték be a nyá­ri­kony­ha ajta­ját és 230 ezer forint érték­ben gril­le­zőt, lánc­fű­részt, gyep­szel­lőz­te­tőt és kerék­párt vit­tek el. A lopott hol­min gyor­san túl­ad­tak, ennek elle­né­re egy részük a nyo­mo­zás során elő­ke­rült, a kis­kun­ha­la­si rend­őrök lefog­lal­ták és a sér­tett vissza­kap­ta. Emel­lett a vád­lott több nyi­tott mel­lék­épü­let­ből – köz­tük egy állat­or­vo­si ren­de­lő­é­ből is – kerék­pá­ro­kat és külön­bö­ző szer­szá­mo­kat vitt el.

Köz­vet­le­nül elfo­gá­sa előtt, 2020. augusz­tus 22-én éjjel Kis­kun­ha­la­son egy út szé­lén par­ko­ló, nyit­va hagyott autó­ba beült és elhaj­tott. Mohács kül­te­rü­le­tén autó­zott, ami­kor az őt üldö­ző rend­őrök elől mene­kül­ve lesod­ró­dott az útról és bal­ese­tet szenvedett.

Az ügyész­ség a több­szö­rös, külö­nös vissza­eső­nek szá­mí­tó fér­fit több­rend­be­li üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett lopás­sal és jármű önké­nyes elvé­te­lé­nek bűn­tet­té­vel vádol­ja, ezért vele szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za azzal, hogy fel­té­te­les ked­vez­ménnyel nem sza­ba­dul­hat. A szin­tén külö­nös vissza­eső test­vé­ré­nek egy lopás miatt kell felel­nie, emi­att az ügyész­ség a férfi elzá­rá­sát indít­vá­nyoz­za. A jelen­leg letar­tóz­ta­tás­ban lévő soro­zat­tol­vaj vád­lott és sza­bad­lá­bon lévő fivé­re bűnös­sé­gé­ről a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.