Főoldal » Hírek » Moldáv embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség indít­ványt tett a nyo­mo­zá­si bíró felé, hogy ren­del­je el annak a mol­dáv fér­fi­nek a letar­tóz­ta­tá­sát, aki vasár­nap­ra vir­ra­dó­ra öt ille­gá­lis határ­át­lé­pő csem­pé­szé­sé­ben műkö­dött közre.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az Auszt­ri­á­ban élő gya­nú­sí­tott ezi­dá­ig isme­ret­len meg­bí­zó­val kötött meg­ál­la­po­dás alap­ján uta­zott Magyar­or­szág­ra az álta­la veze­tett sze­mély­gép­ko­csi­val. Az irány­mu­ta­tá­so­kat követ­ve a férfi Doma­szék kül­te­rü­le­té­re haj­tott, ahol vasár­nap haj­nal­ban fel­vett az autó­já­ba az út mel­lett vára­ko­zó öt, magát szír nem­ze­ti­sé­gű­nek valló sze­mélyt. A gya­nú­sí­tott uta­sai az ország terü­le­té­re tör­té­nő belé­pés­hez és ott tar­tóz­ko­dás­hoz szük­sé­ges fel­té­te­lek­kel nem ren­del­kez­tek, és őket rövid­del azt meg­elő­ző­en jut­tat­ták Magyar­or­szág terü­le­té­re embercsempészek.

Az ille­gá­lis határ­át­lé­pők­kel a gya­nú­sí­tott elin­dult Auszt­ria irá­nyá­ba, de rövid­del ezt köve­tő­en a helyi rend­őrök őt iga­zol­tat­ták, elő­ál­lí­tot­ták, majd őri­zet­be vették.

Az állam­ha­tár átlé­pé­sé­hez több sze­mély­nek segít­sé­get nyújt­va elkö­ve­tett ember­csem­pé­szés bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban a járá­si ügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés vala­mint az eljá­rás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak veszé­lyé­re figye­lem­mel tett indít­ványt a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak egy hónap­ra tör­té­nő elrendelésére.

Az ügyé­szi indít­vány tár­gyá­ban a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja a mai napon, tele­kom­mu­ni­ká­ci­ós esz­köz­zel meg­tar­tott ülé­sén fog dönteni.