Főoldal » Hírek » Kenderültetvényt rejtett az égő ház- a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Veszp­ré­mi Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta annak a ber­hi­dai fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akit azzal gya­nú­sí­ta­nak, hogy a házá­ban lopott ára­mot hasz­nál­va ter­mesz­tett kábítószer-tartalmú kan­na­bisz növényeket.

Az ügy­ben a Veszp­rém megyei kataszt­ró­fa­vé­de­lem kép­vi­se­lő­je tett beje­len­tést Vár­pa­lo­tai Rend­őr­ka­pi­tány­ság­ra, miu­tán 2021. janu­ár 12-én a dél­előt­ti órák­ban egy ber­hi­dai ház­ban kelet­ke­zett tűz oltá­sa­kor a pad­lás­tér­ben kábítószer-termesztésre utaló növé­nye­ket találtak.

A nyo­mo­zó ható­ság által bota­ni­kus szak­ér­tő jelen­lé­té­ben tar­tott szem­lén a tel­je­sen kiégett tető­tér­ben, illet­ve a ház épség­ben maradt másik helyi­sé­gé­ben virág­zá­si stá­di­um­ban lévő kan­na­bisz­nö­vé­nye­ket, emel­lett pedig cse­re­pek­ben szá­raz ken­der­gyö­kér­ze­tet, vala­mint a növény­ter­mesz­tés­hez hasz­ná­la­tos esz­kö­zö­ket és anya­go­kat talál­tak. A szem­lén arra is gyanú merült fel, hogy a férfi sza­bály­ta­la­nul, a szol­gál­ta­tó veze­té­két elvág­va, lopott ára­mot veze­tett a lakásba.

A nyo­mo­zó ható­ság őri­zet­be vette a ház tulaj­do­no­sát, egy 32 éves bün­te­tett elő­éle­tű fér­fit és gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki ter­mesz­tés­sel elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lás bűn­tet­te vala­mint lopás vét­sé­ge miatt.

Az ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét, melyet a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság a szö­kés, elrej­tő­zés, vala­mint a bűn­is­mét­lés veszé­lye miatt egy hónap­ra elren­delt. A bíró­ság vég­zé­se a gya­nú­sí­tott és a védő fel­leb­be­zé­se miatt nem végleges.