Főoldal » Hírek » Járványközpontból lopott informatikai eszközöket - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a hely­be­li fér­fi­val szem­ben, aki tavaly már­ci­us­ban a kiala­kí­tás alatt álló sze­ge­di jár­vány­köz­pont­ból lopott.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020. már­ci­us 22-ről 23-ra vir­ra­dó­ra – kihasz­nál­va azt, hogy épí­tő­mun­ká­sok és egész­ség­ügyi dol­go­zók bevo­ná­sá­val a sze­ge­di jár­vány­ügyi köz­pont kiala­kí­tá­sa, köl­tö­zé­se és fel­sze­re­lé­se folyik – a főbe­já­ra­ton keresz­tül bement a Sze­ge­di Tudo­mány­egye­tem telep­he­lyé­re. A vád­lott az infek­to­ló­gi­ai osz­tály egyik szo­bá­já­ból eltu­laj­do­ní­tott egy szá­mí­tó­gé­pet, a hozzá tar­to­zó moni­tor­ral, bil­len­tyű­zet­tel és egér­rel együtt, mind­össze­sen 150 ezer forint érték­ben. A férfi ezt köve­tő­en a szá­mí­tó­gé­pet 5000 forin­tért elad­ta egy ismerősének.

A nyo­mo­zás során az ello­pott érték­tár­gyak mint­egy 130 ezer forin­tot kite­vő része lefog­la­lás­sal és a sér­tett részé­re tör­té­nő kiadás­sal megtérült.

A vád­lott a bűn­cse­lek­ményt a veszély­hely­zet ideje alatt, a koro­na­ví­rus­sal fer­tő­zött bete­gek inten­zív osz­tá­lyos ellá­tá­sát végző intéz­mény sérel­mé­re követ­te el.

A vád­lot­tat a járá­si ügyész­ség köz­ve­szély szín­he­lyén elkö­ve­tett lopás bűn­tet­té­vel, míg vevő­jét orgaz­da­ság vét­sé­gé­vel vádolja.

A vád­lot­tak bűnös­sé­gé­ről a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.