Főoldal » Hírek » Garázdasággá fajuló közlekedési vita - Videóval - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi  Járá­si Ügyész­ség cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te miatt emelt vádat négy fér­fi­val szem­ben, akik erő­szak­kal vetet­tek véget egy köz­le­ke­dé­si vitájuknak.

2020 máju­sá­ban a vád­lot­tak egyi­ke gép­ko­csi­já­val oly módon par­kolt le egy pécsi szer­víz­úton, hogy ezál­tal eláll­ta az utat.

A sér­tett ezen az úton köz­le­ked­ve, ami­kor a gép­ko­csi­hoz ért mel­let­te nem tudott elha­lad­ni, így meg­kér­te a vád­lot­tat, hogy autó­já­val áll­jon el.

Ekkor közöt­tük szó­vál­tás ala­kult ki, mely­nek során egy­más­sal köl­csö­nö­sen kia­bál­tak, majd a sza­bály­ta­la­nul par­ko­ló autós egy járó­bo­tot vett ki a gép­ko­csi­já­ból, majd azzal táma­dó­lag elin­dult az autó­já­ban ülő sér­tett felé.  Erre a sér­tett kiszállt a gép­ko­csi­já­ból, amit látva a vád­lott tele­fo­non érte­sí­tet­te fiait, hogy jöj­je­nek a hely­szín­re és segít­se­nek neki.

A tele­fon­hí­vást köve­tő­en tovább foly­ta­tó­dott a szó­vál­tás a két férfi között, mely­nek során a sér­tett több­ször kérte a sza­bály­ta­la­nul par­ko­ló vád­lot­tat, hogy áll­jon el az autó­já­val, aki azon­ban erre nem volt haj­lan­dó. Néhány perc­cel később meg­je­len­tek a segít­sé­get kérő férfi fiai is a helyszínen.

Ezután a négy vád­lott táma­dó­lag meg­in­dult a sér­tett gép­ko­csi­ja felé, miköz­ben folya­ma­to­san szi­dal­maz­ták a sértettet.

A gép­ko­csi­nál a vád­lot­tak egyi­ke meg­ütöt­te az autó szél­vé­dő­jét, ami ettől bere­pedt. A sér­tett ezt látva, elkez­dett kia­bál­ni a vád­lot­tak­kal, akik ezután ismét táma­dó­lag lép­tek fel vele szem­ben, miköz­ben az egyi­kük több alka­lom­mal ököl­lel meg­ütöt­te a sér­tett fejét.

Az elkö­ve­tők cse­lek­mé­nye a cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­té­nek meg­ál­la­pí­tá­sá­ra alkalmas.

Az ese­tet a fedél­ze­ti kame­ra rögzítette: