Főoldal » Hírek » Hátba szúrta a ruhát teregető édesanyját - a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Heves Megyei Főügyész­ség ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat azzal a nővel szem­ben, aki itta­san, orvul hátba szúr­ta az édes­any­ját egy heve­si faluban.

A vád sze­rint a vád­lott rossz viszony­ban volt a köze­lé­ben élő édes­any­já­val, aki nehez­mé­nyez­te a nő ita­lo­zó élet­mód­ját. Emi­att rend­sze­re­sek vol­tak közöt­tük a konf­lik­tu­sok, melyek nem egy­szer tett­le­ges­sé­gig fajultak.

2020. május 31-én kora dél­után az ittas vád­lott ismét ellá­to­ga­tott a szü­lei házá­ba, és a kert­ben fog­la­la­tos­ko­dó apjá­tól bort kért. Ezt a lakás­ból ész­re­vet­te a sér­tett, aki a lányá­val ez alka­lom­mal is dula­ko­dá­sig faju­ló vitá­ba keve­re­dett, mely­nek csak az apa köz­be­lé­pé­se vetett véget. A meg­bán­tott anya nem sok­kal később elpa­na­szol­ta a tör­tén­te­ket a szom­széd­ban lakó másik lányá­nak, ám beszá­mo­ló­ját meg kel­lett sza­kí­ta­nia, mert a vád­lott egy kés­sel a kezé­ben meg­je­lent a ház előtt és meg­ölés­sel fenye­get­te, bár akkor még nem bán­tot­ta őt.

Miu­tán a sér­tett haza­ment, a fris­sen mosott ruhá­kat kezd­te tere­get­ni a tera­szon, ami­kor a még min­dig fel­dúlt és ittas vád­lott a kezé­ben egy 11 cm pen­ge­hosszú­sá­gú kés­sel ész­re­vét­le­nül belo­pó­zott az ingat­lan­ra, az anyja mögé került, és „itt dög­lessz meg!” fel­ki­ál­tás­sal hátba szúr­ta. A szú­rás a sér­tett nyak­szirt­jét érte, a penge elha­tolt a csi­go­lyá­kig, ahol meg­szo­rul­va bele­tört az asszony hátá­ba. Az ezt köve­tő­en kiala­kult dula­ko­dás során – mely­ben az oda­si­e­tő roko­nok is részt vet­tek – a vád­lott maga is borda- és orr­csont­tö­rést szenvedett.

A rend­őr­ség még aznap őri­zet­be vette a késes táma­dót, aki­nek letar­tóz­ta­tá­sát a bíró­ság ügyé­szi indít­vány­ra három nap­pal később elrendelte.

A Heves Megyei Főügyész­ség a most benyúj­tott vád­ira­tá­ban arra tett mér­té­kes indít­ványt, hogy az édes­any­ja sérel­mé­re elkö­ve­tett súlyos bűn­cse­lek­mény miatt a vád­lot­tal szem­ben - amennyi­ben az az elő­ké­szí­tő ülé­sen a bűnös­sé­gét beis­me­ri és a tár­gya­lás­ról lemond - a bíró­ság főbün­te­té­sül 4 év bör­tönt szab­jon ki, és tilt­sa el őt a köz­ügyek gyakorlásától.