Főoldal » Hírek » Vádemelés egy család ellen, akik jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség cso­por­to­san elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt emelt vádat hat sze­mély ellen, míg a hete­dik csa­lád­ta­got könnyű testi sér­tés vét­sé­gé­vel is meg­vá­dol­ták.

A vád­irat lénye­ge sze­rint 2020 novem­be­ré­ben a gép­ko­csi­zó szol­gá­la­tot ellá­tó jár­őrök egy bor­so­di tele­pü­lé­sen egy körö­zés alatt álló fér­fit vet­tek észre.

A rend­őrök meg­ál­lás­ra szó­lí­tot­ták fel a fér­fit, aki mene­kül­ni kez­dett, majd miu­tán utol­ér­ték, aktí­van ellen­állt a jog­sze­rű intéz­ke­dés­nek. Idő­köz­ben a hely­szín­re ért az elfo­ga­tó­pa­rancs hatá­lya alatt álló férfi élet­tár­sa és csa­lád­ja, akik erő­szak­kal pró­bál­ták meg­aka­dá­lyoz­ni roko­nuk meg­bi­lin­cse­lé­sét. Ennek érde­ké­ben lök­dös­ték és rán­gat­ták a rend­őrö­ket, egyi­kü­ket a férfi élet­tár­sa meg is kar­mol­ta – ezzel nyolc napon belül gyó­gyu­ló sérü­lést okoz­va –, és kia­bál­va köve­tel­ték, hogy enged­jék el a fér­fit. Végül könny­fa­kasz­tó spray alkal­ma­zá­sá­val és rend­őri erő­sí­tés segít­sé­gé­vel állí­tot­ták hely­re a ren­det és fog­ták el a férfit.

A nyo­mo­zó ügyész­ség elren­del­te vala­mennyi elkö­ve­tő őri­ze­tét és gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki őket. Két férfi és négy nő a nyo­mo­zás során meg­ta­gad­ta a val­lo­más­té­telt, az eddi­gi eljá­rás­ban egy férfi tett csak val­lo­mást, aki tagad­ta a bűn­cse­lek­mény elkövetését.

A több­nyi­re bün­te­tett elő­éle­tű ter­hel­tek a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­se óta kény­szer­in­téz­ke­dés hatá­lya alatt áll­nak, 2020. novem­ber 12-e óta vala­mennyi­en letar­tóz­ta­tás­ban vannak.

 Az ügy­ben koráb­ban fotók­kal köz­zé­tett ügyész­sé­gi saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: https://ugyeszseg.hu/orizetben-egy-csalad-akik-jogszeruen-intezkedo-rendorokre-tamadtak-fotokkal/