Főoldal » Hírek » A rendőrökre kapával, késsel támadással gyanúsított apa és fia letartóztatását indítványozza a nyomozó ügyészség - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt ren­delt el nyo­mo­zást két férfi ellen. 

2021. janu­ár 30-án 21 óra körül a Berettyó­új­fa­lui Rend­őr­ka­pi­tány­ság állo­má­nyá­ban szol­gá­la­tot ellá­tó rend­őrök meg­pró­bál­tak fel­ku­tat­ni egy Hajdú-Bihar megyei fér­fit, aki bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­vel volt kap­cso­lat­ba hozható.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint mielőtt az ingat­lan bejá­ra­tá­hoz érkez­het­tek volna, egy ittas férfi a köze­le­dő rend­őrö­ket több alka­lom­mal kia­bál­va meg­ölés­sel fenye­get­te, miköz­ben egy hoz­zá­ve­tő­leg 120 cen­ti­mé­ter nyél­hosszú­sá­gú kapát tar­tott a kezében.

A rend­őrök több­ször fel­szó­lí­tot­ták a fér­fit, hogy tegye le a kapát és ne aka­dá­lyoz­za az intéz­ke­dést, aki­hez idő­köz­ben csat­la­ko­zott a szin­tén ittas fia, aki egy 20 cen­ti­mé­ter pen­ge­hosszú­sá­gú kést tar­tott magánál.

Ezután mind­ket­ten meg­in­dul­tak a rend­őrök felé és tovább­ra is meg­ölés­sel fenye­get­ték őket. A rend­őrök ekkor figyel­mez­tet­ték az elkö­ve­tő­ket, hogy amennyi­ben nem hagy­nak fel a maga­tar­tá­suk­kal, lőfegy­vert fog­nak hasz­nál­ni velük szem­ben. A két férfi ennek elle­né­re még egy ideig táma­dó­an köze­le­dett a folya­ma­to­san hát­rá­ló rend­őrök­höz, majd végül több­szö­ri, ismé­telt fel­szó­lí­tás után vetet­ték csak alá magu­kat az intézkedésnek.

A gya­nú­sí­tot­tak tagad­ták a cse­lek­mény elkö­ve­té­sét és a gya­nú­sí­tás köz­lé­se ellen mind­ket­ten panaszt jelen­tet­tek be. A regi­o­ná­lis nyo­mo­zó ügyész­ség mind­két férfi őri­ze­tét elren­del­te és indít­vá­nyoz­ta letar­tóz­ta­tá­suk elren­de­lé­sét a Deb­re­ce­ni Járásbíróságon.

A csa­lád másik fia 2020 októ­be­ré­ben szin­tén intéz­ke­dő rend­őrök­re támadt, aki a Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­sé­gen hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt folya­mat­ban lévő eljá­rás­ban jelen­leg is letar­tóz­ta­tás­ban van.