Főoldal » Hírek » Rendőrbántalmazás miatt vádemelés egy férfi ellen - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A férfi apja és test­vé­re később kapá­val és kés­sel támadt a rend­őrök­re, a Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt indí­tott nyo­mo­zást a csa­lád mind­há­rom tagja ellen. 

2020. októ­ber 22-én este a Berettyó­új­fa­lui Rend­őr­ka­pi­tány­ság állo­má­nyá­ban szol­gá­lat­ban lévő rend­őrök egy tyúk­lo­pás­ról szóló beje­len­tés miatt jelen­tek meg egy Hajdú-Bihar megyei ingatlannál.

A vád­irat sze­rint az ittas férfi kia­bál­va több alka­lom­mal bán­tal­ma­zás­sal, meg­ölés­sel fenye­get­te a meg­je­lent rend­őrö­ket, miköz­ben az intéz­ke­dést kifo­gá­sol­ta. A rend­őrök több­ször fel­szó­lí­tot­ták a vád­lot­tat, hogy fejez­ze be az agresszív maga­tar­tást, ő azon­ban ennek nem tett ele­get, ledob­ta magá­ról a felső ruhá­za­tát, mind­két kezét ütés­re emel­te és a rend­őrök irá­nyá­ba indult, miköz­ben tovább fenye­get­te őket.

Ekkor az egyik rend­őr a szol­gá­la­ti kutyát alkal­maz­ta a vád­lot­tal szem­ben, aki miu­tán a kutya meg­lök­te – egyen­sú­lyá­nak vissza­nye­ré­se után – ütés­re emelt kéz­zel a rend­őr felé indult. A rend­őrök végül testi kény­szert alkal­maz­tak a fér­fi­val szem­ben és megbilincselték.

Az elkö­ve­tés óta letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lott ellen a Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt 2021. feb­ru­ár 2-án nyúj­tott be vád­ira­tot a Berettyó­új­fa­lui Járásbíróságon.

A vád­lott test­vé­re és édes­ap­ja 2021. janu­ár 30-án este támadt kapá­val és kés­sel a jog­sze­rű­en intéz­ke­dő rend­őrök­re, ezért a nyo­mo­zó ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt ren­delt el nyo­mo­zást elle­nük. A Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vány­nak meg­fe­le­lő­en elren­del­te mind­két sze­mély letartóztatását.

A vád­lott test­vé­re és édes­ap­ja ügyé­ben koráb­ban kiadott saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el:  https://ugyeszseg.hu/a-rendorokre-kapaval-kessel-tamadassal-gyanusitott-apa-es-fia-letartoztatasat-inditvanyozza-a-nyomozo-ugyeszseg-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/.