Főoldal » Hírek » Fényes nappal kutatta át az utcán lezáratlanul hagyott gépkocsit - Videóval - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A lopás vét­sé­ge miatt az Esz­ter­go­mi Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a  fér­fi­val szem­ben, aki azalatt kutat­ta át a teher­gép­ko­csit, és lopott el egy pénz­tár­cát, amíg a sofőr árut vitt a köze­li üzletbe.

A vád­irat sze­rint a férfi 2020. novem­ber 5-én, 10 óra körül Doro­gon egy üzlet bejá­ra­ta előtt leál­lí­tott, lezá­rat­la­nul hagyott teher­gép­ko­csit kuta­tott át. Az elkö­ve­tő azt hasz­nál­ta ki, hogy a sér­tett a gép­jár­mű ajta­ját nem zárta be, amíg az üzlet­be árut vitt. Amíg a sér­tett az üzlet­ben volt, addig az elkö­ve­tő a gép­ko­csi­ból egy darab 1.000 forint érté­kű bőr pénz­tár­cát vitt el, ami­ben benne volt a sér­tett sze­mély­azo­no­sí­tó iga­zol­vá­nya, lak­cí­met iga­zo­ló ható­sá­gi iga­zol­vá­nya, veze­tői enge­dé­lye, adó­kár­tyá­ja. A pénz­tár­cá­ban pénz nem volt. A férfi a pénz­tár­cát átku­ta­tá­sát köve­tő­en isme­ret­len helyen eldobta.

Az ügyész­ség a benyúj­tott vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy az Esz­ter­go­mi Járás­bí­ró­ság a bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben köz­ér­de­kű munka bün­te­tést szab­jon ki.

A lopást az üzlet kame­rá­ja rögzítette: