Főoldal » Hírek » Kereszteződésben ütötte el a kerékpárost - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A köz­úti bal­eset gon­dat­lan oko­zá­sá­nak vét­sé­ge miatt indult ügy­ben a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a fér­fi­val szem­ben, aki a vád sze­rint teher­gép­ko­csi­val keresz­te­ző­dés­ben nem biz­to­sí­tott  elsőbb­sé­get a kerék­pá­ros­nak, akit elütött.

 A vád­irat sze­rint a férfi 2020. janu­ár 15-én teher­gép­ko­csit veze­tett Dorog lakott terü­le­tén, a Híd utcá­ban. A gép­ko­csi a Híd utca és a Köz­tár­sa­ság út keresz­te­ző­dé­sé­hez ért, ahol a kihe­lye­zett „ÁLLJ! Elsőbb­ség­adás köte­le­ző” jel­ző­táb­la uta­sí­tá­sa elle­né­re nem állt meg, hanem las­sí­tás után haladt tovább azzal a szán­dék­kal, hogy az útke­resz­te­ző­dé­sen egye­ne­sen áthajt.

A vád­lott manő­ve­re során nem biz­to­sí­tott tovább­ha­la­dá­si elsőbb­sé­get a Köz­tár­sa­ság útján sza­bá­lyo­san érke­ző kerék­pá­ros részé­re, emi­att a teher­gép­ko­csi bal olda­li elül­ső részé­vel a kerék­pár jobb olda­lá­nak ütkö­zött. Az ütkö­zés miatt a kerék­pá­ros férfi az úttest­re zuhant, a bal­eset­ben bor­da­tö­ré­se és kulcs­csontö­ré­se keletkezett.

Az ügyész­ség a benyúj­tott vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy az Esz­ter­go­mi Járás­bí­ró­ság a fér­fi­val szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben vég­re­haj­tá­sá­ban fel­füg­gesz­tett fog­ház­bün­te­tést és  köz­úti jár­mű­ve­ze­tés­től eltil­tást szab­jon ki.