Főoldal » Hírek » Drog volt a lefoglalt küldeményben - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Moson­ma­gyar­óvá­ri Járá­si Ügyész­ség letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a fia­tal­em­ber­nek, aki a gyanú sze­rint bit­co­i­nért vásá­rolt dro­got a dark weben.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi több alka­lom­mal ren­delt kábí­tó­szert az inter­ne­ten, a ren­de­lé­sei közül eddig kettő érke­zett meg.

A máso­dik kül­de­mény kap­csán a nyo­mo­zó ható­ság csap­dát alkal­ma­zott, a kül­de­mény tar­tal­mát, a kábí­tó­szert a Moson­ma­gyar­óvá­ri Járá­si Ügyész­ség lefog­lal­ta, majd a kábí­tó­szer nél­kü­li cso­ma­got a ter­helt 2021. feb­ru­ár 2-án átvette.

A lefog­lalt cso­mag­ban 101 darab MDMA-t tar­tal­ma­zó tab­let­ta volt, emel­lett a férfi lakó­he­lyén a nyo­mo­zó ható­ság – a koráb­bi ren­de­lé­se kap­csán – továb­bi 13 cso­mag kábí­tó­szer­gya­nús anya­got fog­lalt le. Lefog­la­lás­ra került továb­bá a fér­fi­tól bit­co­in néven ismert vir­tu­á­lis fize­tő­esz­köz is.

A kábítószer-kereskedelemmel meg­gya­nú­sí­tott fér­fi­val szem­ben az ügyész­ség a szö­kés és elrej­tő­zés veszé­lye, továb­bá az eljá­rás meg­ne­he­zí­té­sé­nek való­szí­nű­sé­ge miatt indít­vá­nyoz­ta a letar­tóz­ta­tás elren­de­lé­sét. A ter­helt ugyan­is be nem jelen­tett albér­let­ben lakik, emel­lett való­szí­nű­sít­he­tő, hogy a beszer­zé­si for­rá­sok és vásár­lói kap­cso­la­tok elfe­dé­sé­vel, az ezt köve­tő­en érke­ző cso­ma­gok elrej­té­sé­vel nehe­zí­te­né a nyomozást.

A letar­tóz­ta­tás­ról a Moson­ma­gyar­óvá­ri Járás­bí­ró­ság fog a mai napon 10.00 óra­kor kez­dő­dő ülé­sen dönteni.