Főoldal » Hírek » Hazatért az ellopott kutya - a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Járá­si Ügyész­ség lopás vét­sé­gé­vel vádol­ja azt a fér­fit, aki tavaly decem­ber­ben ello­pott egy kutyát egy pécsi csa­lá­di ház udvaráról. 

A vád­irat sze­rint a férfi a tava­lyi év végén, éjsza­ka kerék­pár­ral tar­tott haza­fe­lé Pécs kül­vá­ro­si részén, ami­kor egy csa­lá­di ház udva­rá­ból kutyák nyü­szí­té­sét hal­lot­ta. A vád­lott az udvar­ba bement, majd az ott lévő drót­ke­rí­té­ses ken­nelt egy bot­tal fel­fe­szí­tet­te és onnan kicsa­lo­gat­ta a sér­tett 70.000,-Ft érté­kű Wes­tie faj­tá­jú kutyá­ját azért, hogy azt magá­val hazavigye.

A kutya a ken­nel­ből ki is ment, ekkor azt a vád­lott a bal hóna alá vette és az udvar­ból távozott.

A vád­lott haza­fe­lé menet meg­gon­dol­ta magát és útköz­ben a kutyát elengedte.

A kora reg­ge­li órák­ban az eltu­laj­do­ní­tott ebet isme­ret­len sze­mé­lyek meg­ta­lál­ták, állat­or­vos­hoz vit­ték, ahol a chip alap­ján a kutya gaz­dá­ját azo­no­sí­tot­ták, és neki a kutyát visszaadták.

A sza­bad­lá­bon lévő ter­helt­tel szem­ben az ügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság bün­te­tő­vég­zés alkal­ma­zá­sá­val pénz­bün­te­tést szab­jon ki. A vád­lott bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­gé­ről a Pécsi Járás­bí­ró­ság dönt majd.