Főoldal » Hírek » Útonálló módon rabolták ki a férfit a megvádolt fiatalok – FOTÓKKAL – a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Rab­lás súlyo­sab­ban minő­sü­lő esete és könnyű testi sér­tés bűn­tet­te miatt vádat emelt az Ajkai Járá­si Ügyész­ség azzal a két 18 éves fia­tal­lal szem­ben, akik 2020. októ­ber 9-én késő éjsza­ka kira­bol­tak egy fér­fit Ajkán, továb­bá egyi­kük­nek sze­xu­á­lis kény­sze­rí­tés miatt is kell felelnie. 

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tők este 11 óra után távoz­tak egy helyi kocs­má­ból, ami­kor fel­fi­gyel­tek az ittas sér­tett­re. Egyi­kük ciga­ret­tát kért a náluk jóval idő­sebb, 60-as éve­i­ben járó fér­fi­tól, aki közöl­te, hogy nem dohány­zik, egy­szer­s­mind meg­kér­dez­te a fia­ta­lok­tól, hogy merre talál­ja a busz­pá­lya­ud­vart. A vád­lot­tak ezután a bel­vá­ros felé men­tek, ami­kor az autó­busz­ál­lo­más­nál újra meg­lát­ták a sér­tet­tet. Ekkor az egyik elkö­ve­tő fel­ve­tet­te, hogy a fér­fi­nak biz­tos van pénze, vegyék elő tőle, amely­be társa bele is egyezett.

Követ­ték a fér­fit, majd a busz­pá­lya­ud­var előt­ti park­ban utol­ér­ték, ahol egy sötét, bok­ros rész­nél rátá­mad­tak, egyi­kük ököl­lel fejen ütöt­te, mely­től a sér­tett a föld­re került, ahol mind­két vád­lott több­ször meg­rúg­ta, meg­ütöt­te az össze­hú­zód­va véde­ke­ző fér­fit. A sér­tett­nek végül sike­rült fel­áll­nia, és futva pró­bált mene­kül­ni, ám a vád­lot­tak utol­ér­ték, és ismét bán­tal­maz­ni kezd­ték, mely­nek követ­kez­té­ben a férfi megint elesett. A két fia­tal ezek után is ütöt­te és szi­dal­maz­ta a sér­tet­tet, majd egyi­kük sze­xu­á­lis cse­lek­mény eltű­ré­sé­re akar­ta kény­sze­rí­te­ni, de miu­tán a sér­tett ellen­állt, fel­ha­gyott a szán­dé­ká­val. Társa végül átku­tat­ta a föl­dön fekvő sér­tett zse­be­it, és az ott talált 500 forint­ját elvet­te. Az ajkai rend­őrök rövid­del a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­se után a fia­ta­lo­kat elfogták.

A korá­nál és egész­sé­gi álla­po­tá­nál fogva véde­ke­zés­re kor­lá­to­zot­tan képes sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben nyolc napon belül gyó­gyu­ló zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket szenvedett.

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tak­kal szem­ben az ügyész­ség fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta azzal, hogy beis­me­ré­sük és tár­gya­lás­ról tör­té­nő lemon­dá­suk ese­tén az Ajkai Járás­bí­ró­ság a sze­xu­á­lis kény­sze­rí­tés­sel is vádolt elkö­ve­tőt 9 év, míg tár­sát 8 év fegy­ház­bün­te­tés­re ítélje.

A rend­őr­ség által kiadott – fény­ké­pe­ket is tar­tal­ma­zó – köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablas-ajkan-orizetben-a-fiatalok-akik-a-gyanu