Főoldal » Hírek » Letartóztatták a szobatársa leszúrásával gyanúsított férfit - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja elren­del­te a letar­tóz­ta­tá­sát annak a fér­fi­nak, aki a gyanú sze­rint 2021. feb­ru­ár 5-én a haj­na­li órák­ban leszúr­ta a szobatársát.

A gya­nú­sí­tott és a sér­tett egy tata­bá­nyai ingat­lan­ban közö­sen lakott. A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tott 2021. feb­ru­ár 5-én, haj­na­li 3 óra körül, rátá­madt a sér­tett­re és egy 8,5 cm pen­gé­jű kés­sel, két­szer mell­ka­son, majd hátba szúr­ta. A sér­tett a szú­rás követ­kez­té­ben elha­lá­lo­zott. A férfi ezután elme­ne­kült a hely­szín­ről és 2021. feb­ru­ár 7-éig szö­kés­ben volt. A gya­nú­sí­tott indí­té­ká­nak meg­ál­la­pí­tá­sa a nyo­mo­zás továb­bi fel­ada­tát képezi.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűn­ügyi Osz­tá­lyá­nak nyo­mo­zói ember­ölés bűn­tet­té­nek elkö­ve­té­se miatt hall­gat­ták ki gya­nú­sí­tott­ként az elkövetőt.

A főügyész­ség indít­vá­nyá­val egye­ző­en a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát 2021. feb­ru­ár 9-én egy hónap idő­tar­tam­ra elren­del­te, tekin­tet­tel arra, hogy vele szem­ben fenn­áll a szö­kés, elrej­tő­zés veszé­lye.