Főoldal » Hírek » Védtelen, idős sértettől vette el a pénzét a balmazújvárosi férfi - a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Haj­dú­bö­ször­mé­nyi Járá­si Ügyész­ség kifosz­tás bűn­tet­te miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vád sze­rint a Haj­dú­bö­ször­mény­ben az egye­dül sétá­ló, 82 éves sér­tett kezé­ből kirán­tot­ta a nylon szaty­rot, amely­ben a pénze volt.

A vád sze­rint a vád­lott 2021. janu­ár 6-án reg­gel rokon­lá­to­ga­tás­ra uta­zott Haj­dú­bö­ször­mény­be, majd 10 óra 30 perc körü­li idő­ben az autó­busz állo­más­ra indult.

Útköz­ben ész­re­vet­te a man­kó­val hala­dó sér­tet­tet, aki­nek a kezé­ben egy nylon táska volt. A vád­lott úgy gon­dol­ta, hogy pénz van az idős asszony szaty­rá­ban, ezért elha­tá­roz­ta, hogy azt meg­szer­zi magának.

A sér­tett tár­sas­há­zak közöt­ti utcán gya­lo­golt, ahol a kör­nyé­ken járó­ke­lő nem volt. A vád­lott  követ­te a sér­tet­tet, majd mikor mögé ért, kirán­tot­ta az asszony jobb kezé­ből a nylon szaty­rot, és elsza­ladt a hely­szín­ről. A férfi a hely­szín­től távo­labb meg­néz­te a táska tar­tal­mát, kivet­te a benne lévő pénz­tár­cát, amely­ben 13.200,- forint kész­pénz volt. A vád­lott a pénzt eltet­te, a pénz­tár­cát pedig eldob­ta, majd tovább foly­tat­ta útját az autó­busz állomásra.

A haj­dú­bö­ször­mé­nyi rend­őrök a vád­lot­tat rövid idő alatt elfog­ták, az eljá­rás során az ello­pott pénz­tár­cát és a 13.200,- forint kész­pénzt vissza­ad­ták a sér­tett­nek, így a vád­lott által oko­zott kár tel­jes egé­szé­ben meg­té­rült. Az idős asszony a cse­lek­mény során nem sérült meg.

A Haj­dú­bö­ször­mé­nyi Járá­si Ügyész­ség a vád­lott ellen kifosz­tás bűn­tet­te miatt emelt vádat a Haj­dú­bö­ször­mé­nyi Járás­bí­ró­sá­gon. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozta.