Főoldal » Hírek » Vádemelés az élettársát halálra késelő férfi ellen - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Bács-Kiskun Megyei Főügyész­ség ember­ölés bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád sze­rint 2019. decem­ber 18-án éjsza­ka Mély­kú­ton egy kés­sel meg­öl­te az élet­tár­sát, majd maguk­ra gyúj­tot­ta a házat. 

A vád­irat sze­rint a férfi 2019 tava­szán léte­sí­tett élet­tár­si kap­cso­la­tot az ügy sér­tett­jé­vel. A kap­cso­la­tuk azon­ban rövid idő eltel­té­vel a férfi fél­té­keny­sé­ge miatt meg­rom­lott, rend­sze­res­sé vál­tak a veszekedések.

2019. decem­ber 18-án este a sér­tett a két kis­gyer­me­ké­vel a húga mély­kú­ti házá­hoz ment, hogy ott tölt­sék az éjsza­kát, mert a férfi ölés­sel fenye­get­te. 21 óra 30 perc körü­li idő­ben a férfi is meg­je­lent a sér­tett test­vé­ré­nek a házá­ban. Vitat­koz­ni kezd­tek, a sér­tett és a húga fel­szó­lí­tot­ták a vád­lot­tat, hogy men­jen el, külön­ben rend­őrt hív­nak. A vita hevé­ben a vád­lott fel­ka­pott egy hús­vá­gó kést. Fel­szó­lí­tot­ta a sér­tett húgát, hogy men­jen ki.

Ezután a vád­lott és a sér­tett között foly­ta­tó­dott a vita, a férfi egyre inkább indu­lat­ba jött. A sér­tett közöl­te, hogy rend­őrt hív, mire a vád­lott az élet­tár­sát a kés­sel egy­szer a dere­ka alatt meg­szúr­ta. Dula­kod­ni kezd­tek, ami során a sér­tett meg­pró­bál­ta a vád­lot­tól a kést elven­ni, de a vád­lott a dula­ko­dás hevé­ben egy­szer önma­gát szúr­ta hason.

Ezen a vád­lott még job­ban fel­dü­hö­dött és a kés­sel több­ször meg­szúr­ta, illet­ve meg­vág­ta a sér­tett nya­kát és mell­ka­sát, ami miatt a nő a hely­szí­nen meg­halt. Ezután a férfi a ház­ban lévő gáz­pa­lack töm­lő­jét elvág­ta és tüzet gyúj­tott, majd öngyil­kos­sá­gi szán­dék­kal saját magán is több sérü­lést ejtett.

A hely­szín­re érke­ző tűz­ol­tók hoz­ták ki a fér­fit és a már halott sér­tet­tet az égő épü­let­ből. A sér­tett húga, vala­mint a sér­tett és test­vé­re gyer­me­kei még a ház fel­gyúj­tá­sa előtt kime­ne­kül­tek. A szán­dé­kos tűz­gyúj­tás miatt a ház lak­ha­tat­lan­ná vált, abban több mint 1.300.000 forint kár keletkezett.

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fit a főügyész­ség ember­ölés és ron­gá­lás bűn­tet­té­vel vádol­ja. Az ügyész vég­re­haj­tan­dó bör­tön és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­lot­tal szem­ben, aki­nek a bűnös­sé­gé­ről a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék fog dönteni.