Főoldal » Hírek » Vádemelés a drogdílerrel és vevőjével szemben - a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Kábí­tó­szer keres­ke­de­lem révén rend­sze­res bevé­tel­re tett szert az a Heves megyei férfi, aki­nél a nyo­mo­zó ható­ság tavaly janu­ár­ban tar­tott ház­ku­ta­tást, mely­nek során – egye­bek mel­lett - amfe­ta­mint, mari­hu­á­nát, vala­mint kábí­tó hatá­sú tab­let­tá­kat és gom­bá­kat talál­tak a laká­sá­ban elrejtve.

A kábí­tó­szert áru­sí­tó fér­fi­val és egyik állan­dó vevő­jé­vel szem­ben a Heves Megyei Főügyész­ség a napok­ban emelt vádat jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te, illet­ve kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak bűn­tet­te miatt.

A vád­ira­ti tény­ál­lás sze­rint a drog­ke­res­ke­dő Buda­pes­ten sze­rez­te be az árut, melyet azután a laká­sán tárolt és adott el mások­nak, töb­bek között vádlott-társának is, aki nem egy­szer vásá­rolt tőle amfe­ta­mint és mari­hu­á­nát, mely sze­rek - ható­anyag tar­tal­muk foly­tán - kábí­tó­szer­nek minősülnek.

Az első­ren­dű vád­lott laká­sán vég­zett kuta­tás során lefog­lalt kábí­tó­sze­rek együt­tes ható­anyag tar­tal­ma csak­nem más­fél­sze­re­se volt a tör­vény által jelen­tős­ként meg­ha­tá­roz mennyi­ség­nek. A jelen­tős mennyi­sé­gű drog mel­lett a rend­őrök a ház­ban az áru­sí­tás során hasz­nált önzá­ró tasa­ko­kat, digi­tá­lis mér­le­ge­ket, kana­la­kat, őrlőt, étel­hor­dót, töl­csért és szű­rőt is talál­tak, továb­bá az egyik szek­rény tete­jé­ről elő­ke­rült nem keve­sebb, mint hat­mil­lió forint készpénz.

A Heves Megyei Főügyész­ség a jelen­leg bűn­ügyi fel­ügye­let alatt álló, kábí­tó­szert egy­aránt áru­sí­tó és fogyasz­tó első­ren­dű vád­lot­tal szem­ben vég­re­haj­tan­dó fegy­ház­bün­te­tés, míg a kábí­tó­szert vásár­ló és bir­tok­ló másod­ren­dű vád­lot­tal szem­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt. Emel­lett egyes lefog­lalt dol­gok és a kész­pénz elkob­zá­sán túl a főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta azt is, hogy a bíró­ság köte­lez­ze a ter­hel­te­ket a nyo­mo­zás során – elsőd­le­ge­sen a szak­ér­tői vizs­gá­la­tok kap­csán – fel­me­rült 2.310.036.- Ft bűn­ügyi költ­ség megfizetésére.