Főoldal » Hírek » Őrizetben a bódult férfi, aki a gyanú szerint felfegyverkezve támadt a rendőrökre - a Központi Nyomozó Ügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te és testi sér­tés miatt nyo­moz egy férfi ellen, aki intéz­ke­dő rend­őrök­re támadt.

A meg­ál­la­pí­tott tény­ál­lás sze­rint 2021. feb­ru­ár 17-én, éjsza­ka, egy bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­vel gya­nú­sít­ha­tó férfi a vele szem­ben forró nyo­mon intéz­ke­dést kez­de­mé­nye­ző nyo­mo­zók­ra támadt.

A jelen­leg ren­del­ke­zés­re álló ada­tok alap­ján a bün­tet­len elő­éle­tű – de kisebb érték­re elkö­ve­tett lopás vét­sé­ge miatt bün­te­tő­el­já­rás hatá­lya alatt álló, és tulaj­don elle­ni sza­bály­sér­tés miatt már elma­rasz­talt – bódult fia­tal teg­nap egy bor­so­di élel­mi­szer­bolt­ban bűn­tár­sá­val több­ször való­sí­tott meg sza­bály­sér­té­si érték­ha­tár­ra lopást.

A cse­lek­mé­nye­ket biz­ton­sá­gi kame­ra rög­zí­tet­te, amely­nek fel­vé­te­lei alap­ján a rend­őrök fel­is­mer­ték az álta­luk ismert elkö­ve­tőt, ezért lakó­he­lyén kuta­tást terveztek.

Ami­kor a férfi ész­lel­te, hogy a rend­őrök meg­áll­nak az ingat­lan előtt, mene­kül­ni kez­dett az ingat­lan hátsó részé­nek irá­nyá­ba, miköz­ben egyik csa­lád­tag­ja azt állí­tot­ta a nyo­mo­zó­nak, hogy a kere­sett sze­mély nem tar­tóz­ko­dik ott­hon, és nem tudja, hogy hol lehet.

Mind­eköz­ben az ingat­lan hátsó része felől érke­ző rend­őr fel­szó­lí­tot­ta a mene­kü­lő fér­fit, hogy áll­jon meg, ő azon­ban tovább mene­kült. Ismé­telt fel­szó­lí­tás után a férfi hir­te­len szem­be­for­dult az őt köve­tő nyo­mo­zó­val és az udva­ron lévő, hát­tám­la nél­kü­li, fém lábak­kal ren­del­ke­ző, 10 kilo­gramm súlyú iro­dai szé­ket meg­ra­gad­va azzal a rend­őr feje felé súj­tott. Miu­tán a nyo­mo­zó az ütést – zúzó­dá­sos sérü­lé­sek elszen­ve­dé­se mel­lett – kivéd­te, elvet­te a szé­ket az elkö­ve­tő­től és társa köz­re­mű­kö­dé­sé­vel megbilincselte.

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség elren­del­te az elkö­ve­tő őri­ze­tét, akit gya­nú­sí­tott­ként hall­ga­tott ki. A gya­nú­sí­tott tagad­ta a ter­hé­re rótt bűn­cse­lek­mény elkövetését.

A nyo­mo­zó ügyész­ség indít­vá­nyoz­za a férfi letar­tóz­ta­tá­sát, a kény­szer­in­téz­ke­dés elren­de­lé­sé­nek tár­gyá­ban a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja hol­nap dönt.