Főoldal » Hírek » Jogerős ítélet egy buszon verekedő férfival szemben - VIDEÓVAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XX., XXI., XXIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség vád­ira­ta alap­ján az első­fo­kú bíró­ság a ter­hel­tet jog­erő­sen 7 hónap vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés­re ítélte.

A kerü­le­ti ügyész­ség 2020 novem­be­ré­ben benyúj­tott vád­ira­ta sze­rint, a 31 éves férfi 2018. decem­ber 06-án a XX. kerü­let, Deb­re­cen utcá­nál lévő meg­ál­ló­ban fel­szállt egy autó­busz­ra, ame­lyen sér­tett is utazott.

A több cso­mag­gal, tás­ká­val fel­szál­ló vád­lott már a fel­szál­lás­kor sérel­mez­te, hogy a busz­so­főr nem nyi­tot­ta ki a két­szár­nyú ajtó mind­két ajta­ját, majd elha­ladt a sér­tett mel­lett, és ezután a busz közép­ső részén, állva utazott.

Nem sok­kal később, a vád­lott előre ment az első ajtó­nál utazó sér­tett­hez azzal, hogy miért nézi őt a vissza­pil­lan­tó tükör­ben. Ezután tovább köte­ke­dett, és egyre agresszí­vebb hang­nem­ben, trá­gár kife­je­zé­sek­kel illet­te a sér­tet­tet, vala­mint az őt nyug­tat­ni pró­bá­ló busz­so­főrt is. A sofőr több­ször fel­szó­lí­tot­ta, hogy agresszív maga­tar­tá­sát fejez­ze be.

Ami­kor a sér­tett azt mond­ta a vád­lott­nak, hogy száll­jon le a busz­ról, a férfi olyan dühös lett, hogy ért­he­tet­len, arti­ku­lá­lat­lan ordí­tás­sal a sér­tett­re támadt, ököl­lel a sér­tet­tet arcon ütöt­te, majd hátul­ról ráfo­gott a nya­ká­ra, és üvölt­ve dula­ko­dott vele. A vád­lott szo­rí­tás­ban tar­tot­ta a sér­tett fejét, aki pró­bált kisza­ba­dul­ni, ennek érde­ké­ben és két kezé­vel a vád­lott tes­tét ütö­get­te. Ezt köve­tő­en, őt a vád­lott ököl­lel ismét több­ször meg­ütöt­te a fején.

A vád­lott az autó­busz menet­rend sze­rint köz­le­ke­dé­sét lehe­tet­len­né tette, az a rend­őrök kiér­ke­zé­sé­ig a meg­ál­ló­ban állt. A vád­lott még a rend­őrök­re vára­ko­zás köz­ben is több­ször rátá­madt a sér­tett­re, őt a busz uta­sai pró­bál­ták vissza­tar­ta­ni a férfi továb­bi bán­tal­ma­zá­sá­tól. A vád­lott eköz­ben az őt szin­tén vissza­tar­ta­ni pró­bá­ló busz­so­főrt is meg­fe­nye­get­te, hogy megüti.

A kerü­le­ti ügyész­ség a bán­tal­ma­zó­val szem­ben testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat a Buda­pes­ti XX., XXI., XXIII. Kerü­le­ti­Bí­ró­sá­gon, amely a lefoly­ta­tott bizo­nyí­tás alap­ján a fér­fit bűnös­nek mond­ta ki, és 7 hónap vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés­re ítélte.

Az íté­let jogerős.

A bán­tal­ma­zást a busz kame­rá­ja rögzítette.