Főoldal » Hírek » Rátörte az ablakot a sértettre, majd megfenyegette - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, aki a vád sze­rint tavaly decem­ber ele­jén ittas álla­pot­ban ijesz­tett rá a sértettre.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020. decem­ber 12-én, este 8 óra körül, erő­sen ittas álla­pot­ban min­den indok nél­kül meg­je­lent az álta­la látás­ból ismert sér­tett házá­nál, az egyik megye­be­li kis­vá­ros­ban. A vád­lott az utcá­ra néző ablak­ke­re­tet több alka­lom­mal meg­ve­re­get­te, ame­lyet a szo­bá­ban fekvő, de még ébren levő sér­tett ész­lelt és kinyi­tot­ta az abla­kot, majd rászólt a vád­lott­ra, hogy ne zör­ges­sen. A férfi erre szi­dal­maz­ni kezd­te az idős nőt, majd meg­fe­nye­get­te, hogy elvág­ja a tor­kát. A sér­tett ijedt­sé­gé­ben közöl­te a vád­lot­tal, hogy érte­sí­ti a rend­őr­sé­get, mire a vád­lott vála­szul bele­ütött a két­szár­nyas ablak csu­kott részé­be, amely­nek követ­kez­té­ben a szú­nyog­há­ló besza­kadt, ille­tő­leg az ablak­üveg betört. A férfi ezt köve­tő­en a hely­szín­ről elmenekült.

A vád­lott kihí­vó­an közös­ség­el­le­nes, erő­sza­kos cse­lek­mé­nye a sér­tett­ben félel­met kel­tett és kárt is oko­zott neki.

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tat garáz­da­ság vét­sé­gé­vel, vala­mint sze­mély elle­ni erő­sza­kos cse­lek­ménnyel fenye­get­ve elkö­ve­tett zak­la­tás vét­sé­gé­vel vádolja.

A férfi bűnös­sé­gé­ről a Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járás­bí­ró­ság fog dönteni.