Főoldal » Hírek » Őrizetben a szabolcsi férfi, aki késsel támadt az intézkedő hivatalos személyekre - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te és fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt nyo­moz a férfi ügyében.

 A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint 2021. feb­ru­ár 21-én a zavart férfi meg­je­lent sógo­rá­nál, ahol bal­tá­val össze­tör­te annak gép­ko­csi­ját és azzal fenye­ge­tő­zött, hogy meg­öli a fele­sé­gét, vala­mint annak rokonait.

A meg­ál­la­pí­tott tény­ál­lás sze­rint ezután a férfi nem műkö­dött együtt a kiér­ke­ző rend­őrök­kel, meg­ölés­sel fenye­get­te őket, majd bezár­kó­zott a házba és öngyil­kos­sá­gi szán­dé­kát han­goz­tat­ta, miköz­ben több­ször azt kia­bál­ta, hogy amennyi­ben bemen­nek a házá­ba, akkor „min­den­ki megdöglik”.

Az idő­köz­ben a hely­szín­re érke­ző tűz­ol­tók a műsza­ki men­tés során áram­ta­la­ní­tot­ták az épü­le­tet és elzár­ták a gázt, majd betör­ték az abla­kot és azon keresz­tül pró­bál­tak beha­tol­ni a házba.

Ekkor a tovább­ra is fenye­ge­tő­dző férfi meg akar­ta szúr­ni az egyik tűz­ol­tót, akit csak a védő­ru­há­ja és kité­rő moz­du­la­ta óvott meg attól, hogy az elkö­ve­tő a közel 20 cen­ti­mé­ter pen­gé­jű kés­sel mell­ka­son szúrja.

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség halasz­tást nem tűrő eljá­rá­si cse­lek­mé­nye­ket vég­zett az ügy­ben, a rend­őr­ség köz­re­mű­kö­dé­sé­vel szem­lét tar­tott, tanú­kat hall­ga­tott ki és elren­del­te az elkö­ve­tő őrizetét.

A továb­bi nyo­mo­zás során az elkö­ve­tőt – egész­ség­ügyi álla­po­tá­nak vizs­gá­la­ta után nyom­ban – gya­nú­sí­tott­ként kell kihall­gat­ni, ame­lyet köve­tő­en a nyo­mo­zó ügyész­ség indít­vá­nyoz­za a bün­te­tett elő­éle­tű férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak elrendelését.