Főoldal » Hírek » Lőfegyver, lőszer és kábítószer is volt a sorozatbetörőnél - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kalo­csai Járá­si Ügyész­ség üzlet­sze­rű­en, dolog elle­ni erő­szak­kal elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te miatt vádat emelt egy soro­zat­be­tö­rő páros ellen, akik a vád sze­rint kör­nyék­be­li tanyák mel­lett egy köz­sé­gi közös­sé­gi házat, vala­mint ben­zin­ku­tat is fel­tör­tek és min­den moz­dít­ha­tó dol­got maguk­kal vit­tek. Egyi­kük laká­sán enge­dély nél­kül tar­tott lőfegy­ver és kábí­tó­szer is előkerült.

A vád­irat sze­rint a vád­lot­tak 2019 ápri­li­sá­ban Duna­pa­ta­jon, a közös­sé­gi ház bejá­ra­ti ajta­já­nak hen­ger­zá­rát fel­tör­ték, majd az épü­let­be bejut­va több mint fél­mil­lió forint érték­ben hang­fa­la­kat, mély­nyo­mó ládá­kat, erő­sí­tő­ket, CD leját­szót és keve­rő­pul­tot lop­tak el. A betö­rő­pá­ros ezután hason­ló mód­szer­rel egy Kis­kő­rös kör­nyé­ki tanyá­ra tört be és a víz­for­ra­ló­tól az induk­ci­ós főző­la­pon át a vad­ka­me­rá­ig min­den moz­dít­ha­tó dol­got maguk­kal vit­tek, mint­egy 400 ezer forint kárt okoz­va a tanya­tu­laj­do­nos­nak. Kide­rült, hogy ők jár­tak egy évvel koráb­ban is ugyan­ezen a tanyán, akkor szin­tén beren­de­zé­si tár­gya­kat, műsza­ki cik­ke­ket vit­tek magukkal.

Két­szer lop­tak egy másik tanyá­ból is, ám ekkor az abla­kot betör­ve jutot­tak be és erő­sí­tő­ket, hang­fa­la­kat, keve­rő­pul­to­kat, vala­mint elekt­ro­mos kézi­szer­szá­mo­kat vit­tek maguk­kal több mint 2 mil­lió forint érték­ben. A soro­zat­tol­va­jok áldo­za­tá­ul esett 2019 novem­be­ré­ben egy Kis­szál­lás köze­li ben­zin­kút üzle­te is, ahová az ablak befe­szí­té­sé­vel bemen­tek és klí­ma­be­ren­de­zé­se­ket, sör­pad gar­ni­tú­rát, fagyasz­tó­lá­dát lop­tak el.

A betö­rő­pá­ros egyi­ké­nek akasz­tói laká­sán tar­tott kuta­tás során a kalo­csai rend­őrök enge­dély nél­kül tar­tott tíz­lö­ve­tű for­gó­pisz­tolyt, vala­mint 69 db lőszert és 10 db töl­tényt talál­tak. A lakás­ból és az elkö­ve­tő autó­já­ból amfe­ta­min tab­let­ták, kan­na­bisz tör­me­lék és mag­vak is előkerültek.

Az ügyész­ség mind­két fér­fit több­rend­be­li üzlet­sze­rű­en, dolog elle­ni erő­szak­kal elkö­ve­tett lopás bűn­tet­té­vel vádol­ja, emel­lett a több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­nak lőfegy­ver­rel vissza­élés és kábí­tó­szer bir­tok­lás bűn­tet­te miatt is felel­nie kell. Mind­ket­te­jük­kel szem­ben az ügyész­ség bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za. A letar­tóz­ta­tás­ban lévő, bűn­is­mét­lő férfi és társa ügyé­ben a Kalo­csai Járás­bí­ró­ság fog dönteni.