Főoldal » Hírek » 44 kg marihuánát csempészett egy férfi – letartóztatását indítványozta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség- rendőrségi fotókkal

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyész­ség a mai napon letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a szerb fér­fi­nak, aki kedd éjjel 46 cso­mag, közel 110 mil­lió forint piaci érté­kű mari­hu­á­nát pró­bált meg Magyar­or­szág terü­le­té­re csempészni.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi 2021. feb­ru­ár 23-án este 10 óra körül jelent­ke­zett belé­pés­re Szer­bia irá­nyá­ból Magyar­or­szág terü­le­té­re a Rösz­ke autó­pá­lya határ­át­ke­lő­he­lyen. A férfi a saját tulaj­do­nát képe­ző sze­mély­gép­ko­csit vezet­te, ami­kor is az útle­vél ellen­őr­zést köve­tő­en az eljá­ró pénz­ügy­őr ész­lel­te, hogy a hátsó ülés­sor rej­tett, nem gyári csa­var­ral van rög­zít­ve. A csa­va­rok eltá­vo­lí­tá­sa után leemel­ték a ülést, amely alatt egy gyári tex­til­sző­nyeg volt elhe­lyez­ve, melyet fel­hajt­va lát­ha­tó­vá vált a pad­ló­zat­ban kiala­kí­tott rej­tek­hely. Az üreg­ben 46 cso­mag, mind­össze­sen 44 kg töme­gű zöld növé­nyi tör­me­lé­ket talál­tak meg és fog­lal­tak le.

A gya­nú­sí­tott által Magyar­or­szág terü­le­té­re behoz­ni szán­dé­ko­zott anyag kan­na­biszt tar­tal­ma­zott, mely­nek tisz­ta ható­anyag­tar­tal­ma meg­ha­lad­ja a külö­nö­sen jelen­tős mennyi­ség alsó határát.

A külö­nö­sen jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak bűn­tet­te miatt indult eljá­rás­ban a főügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, vala­mint az eljá­rás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak veszé­lyé­re figye­lem­mel indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak egy hónap­ra tör­té­nő elrendelését.

Az ügyé­szi indít­vány­ról a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja a mai napon tele­kom­mu­ni­ká­ci­ós esz­köz­zel meg­tar­tan­dó ülé­sén fog dönteni.

A kábí­tó­szer meg­ta­lá­lá­sá­ról az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő­ek meg rend­őr­sé­gi fotók:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kozel-felszaz-kilo-drogot-rejtett-a-kocsi