Főoldal » Hírek » Állatfelvásárlás során ejtette tévedésbe a sértetteket - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a kis­kun­fél­egy­há­zi fér­fi­val szem­ben, aki  a vád sze­rint 2014 szep­tem­be­re és 2016 ápri­li­sa között oko­zott közel har­minc mil­lió forint kárt az álta­la foly­ta­tott állat­ke­res­ke­dés­sel összefüggésben.

A vád­irat sze­rint a férfi ezen idő­szak­ban egy gaz­da­sá­gi tár­sa­ság ügy­ve­ze­tő­je­ként vágó­ál­la­tot, jel­lem­ző­en ser­tést és mar­hát vásá­rolt fel külön­bö­ző sér­tet­tek­től és az álla­tok ellen­ér­té­két nem fizet­te ki. Ezen kívül a vád­lott érté­ke­sí­tett is álla­to­kat külön­bö­ző gaz­da­sá­gi tár­sa­sá­gok részé­re úgy, hogy a cégek a szál­lí­tás előtt elő­le­get utal­tak a részé­re, a vád­lott azon­ban az utol­só szál­lí­tás elszá­mo­lá­sá­val min­dig adós maradt.

A vád tár­gyá­vá tett közel más­fél éves idő­szak­ban a férfi a ser­tés és mar­ha­fel­vá­sár­lás során hét sér­tett­nek oko­zott 600.000 és 3,3 mil­lió forint kárt. A fel­vá­sár­lá­sok­kal össze­füg­gés­ben a vád­lott a sér­tet­tek­nek össze­sen 10 mil­lió forint kárt okozott.

A vád­lott ezen túl három cég­nek oko­zott az álta­la vál­lalt szál­lí­tá­sok­kal össze­füg­gés­ben mind­össze­sen 20 mil­lió forint kárt.

A járá­si ügyész­ség a fér­fit a sér­tet­tek­nek oko­zott kár nagy­sá­ga sze­rint minő­sü­lő, üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett csa­lás bűn­tet­té­vel vádolja.

A jelen­leg más ügy­ben jog­erős sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sét töltő vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.