Főoldal » Hírek » Életveszélyt okozó késelés a fővárosban – vádemelés – FOTÓKKAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A vád sze­rint a felek között a szó­vál­tás abból adó­dott, hogy a vád­lott ráült az egyik sér­tett robo­gó­já­ra, aki ezt nem nézte jó szem­mel. A szó­vál­tás vere­ke­dés­sé, a vere­ke­dés pedig kése­lés­sé fajult.

A vád­irat sze­rint a vád­lott - egy 20 éves férfi - 2019. júli­us 01-jén dél­után a XIII. kerü­le­ti lakó­ház udva­rán tar­tóz­ko­dott isme­rő­se­i­vel, és a velük foly­ta­tott beszél­ge­tés köz­ben ráült az ügy egyik későb­bi sér­tett­jé­nek ott leál­lí­tott robogójára.

A robo­gó tulaj­do­no­sa és annak test­vé­re - a másik sér­tett -, éppen ekkor érkez­tek a helyszínre.

A sér­tett a lakó­ház udva­rá­ra érve meg­lát­ta, hogy a vád­lott az ő robo­gó­ján üldö­gél és emi­att szá­mon kérte őt. A vád­lott és a sér­tett között emi­att szó­vál­tás ala­kult ki, ami tett­le­ges­sé­gig fajult, a vád­lott rátá­madt a sér­tett­re, őt ököl­lel, illet­ve tenyér­rel több­ször arcon ütöt­te. A sér­tett véde­ke­zé­sül dula­ko­dott a vád­lot­tal, amibe a sér­tett test­vé­re is bekapcsolódott.

A test­vé­rek együt­tes erő­vel kiszo­rí­tot­ták a vád­lot­tat a tár­sas­ház előt­ti jár­dá­ra, ahol a vád­lott ismét a sér­tett­re támadt, ezért ismé­tel­ten vere­ke­dés ala­kult ki a felek között, ami­nek során a vád­lott a föld­re került.

A föld­re került vád­lott ekkor elő­vett egy kést, ami­vel az egyik sér­tet­tet egy alka­lom­mal, közepes-nagy erő­vel a hasán meg­vág­ta. Eszt ész­lel­ve, a test­vé­re felé for­dult, amit kihasz­nál­va a vád­lott a kés­sel két ízben őt is meg­vág­ta a hátán. A vád­lott ezt köve­tő­en fel­állt a föld­ről és a hely­szín­ről elmenekült.

A hason szúrt sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben élet­ve­szé­lyes sérü­lést szen­ve­dett, a test­vé­re sérü­lé­sei 8 napon belü­li­ek vol­tak, de a táma­dott test­tá­jék­ra, vala­mint az elkö­ve­tés esz­kö­zé­re figye­lem­mel, a súlyo­sabb sérü­lés lehe­tő­sé­ge reá­lis volt.

A vád­lot­tal szem­ben a Fővá­ro­si Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés, vala­mint súlyos testi sér­tés kísér­le­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a Fővá­ro­si Tör­vény­szék­re. A főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság a fér­fi­val szem­ben vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tést és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tést szab­jon ki.