Főoldal » Hírek » Eredményesen indítványozta az ügyészség egy ukrán embercsempész letartóztatását - a Tolna Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Paksi Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Szek­szár­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja hét­vé­gén egy hónap­ra elren­del­te annak a 24 éves ukrán fér­fi­nek a letar­tóz­ta­tá­sát, aki a meg­ala­po­zott gyanú sze­rint hat, magát pakisz­tá­ni állam­pol­gár­nak valló sze­mélyt csem­pé­szett a jár­mű­vé­ben az M6-os autó­pá­lya Tolna megyei szakaszán.

A nyo­mo­zás eddi­gi ada­tai sze­rint az ukrán állam­pol­gár gya­nú­sí­tott a cseh honos­sá­gú sze­mély­gép­ko­csi­já­val 2021. júli­us 15-én az esti órák­ban az M6-os autó­pá­lya Tolna megyei sza­ka­szán, Ten­ge­lic tér­sé­gé­ben köz­le­ke­dett, ami­kor ellen­őr­zés alá von­ták. Meg­pró­bált elme­ne­kül­ni a rend­őrök elől, végül Duna­szent­györ­gyön elfogták.

A négy utas szál­lí­tá­sá­ra alkal­mas sze­mély­gép­ko­csi­ban hat, úti­ok­mánnyal nem ren­del­ke­ző, magát pakisz­tá­ni állam­pol­gár­nak valló sze­mély uta­zott, négyen az utas­tér­ben, ket­ten pedig a cso­mag­tar­tó­ban. A hat férfi koráb­ban ember­csem­pé­szek segít­sé­gé­vel jutott el Pakisz­tán­ból Szer­bi­á­ba, majd onnan a magyar­or­szá­gi talál­ko­zá­si pont­ra. A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tott a pakisz­tá­ni fér­fi­a­kat az Auszt­ri­á­ba való jog­el­le­nes átju­tá­suk érde­ké­ben szál­lí­tot­ta Magyar­or­szág területén.

Az ügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a minő­sí­tett ember­csem­pé­szés­sel gya­nú­sí­tott férfi ese­té­ben foko­zot­tan fenn­áll a szö­kés, elrej­tő­zés veszé­lye, továb­bá az, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén veszé­lyez­tet­né a bizonyítást.

A nyo­mo­zá­si bíró min­den tekin­tet­ben oszt­va az ügyé­szi indít­vány­ban fog­lal­ta­kat elren­del­te a gya­nú­sí­tott letartóztatását.

A rend­őr­ség által koráb­ban köz­zé­tett saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/illegalis-migransokat-szallitott-7