Főoldal » Hírek » A vesztegetéssel gyanúsított volt rendőri vezető letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta az ügyészség- a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Köz­pon­ti Nyo­mo­zó Főügyész­ség az ügy­ben eddig hét sze­mélyt hall­ga­tott ki gyanúsítottként.

A vesz­te­ge­tés és ver­senyt kor­lá­to­zó meg­ál­la­po­dás köz­be­szer­zé­si eljá­rás­ban bűn­tet­te miatt folya­mat­ban lévő bün­te­tő­el­já­rás­ban a nyo­mo­zó főügyész­ség a rend­őr­ség okta­tás­sal és kikép­zés­sel fog­lal­ko­zó önál­ló gaz­dál­ko­dás­ra jogo­sult szer­ve­ze­ti egy­sé­gé­nek volt gaz­da­sá­gi veze­tő­je és tár­sai ellen foly­tat nyomozást. 

A közölt meg­ala­po­zott gyanú lénye­ge sze­rint az ügy­ben dön­tés­re jogo­sult koráb­bi gaz­da­sá­gi veze­tő és egy osz­tály­ve­ze­tő helyet­tes, jog­ta­lan előny elle­né­ben befo­lyá­sol­tak egy köz­be­szer­zé­si eljá­rást úgy, hogy már annak elő­ké­szí­té­se során meg­ál­la­pod­tak a pályá­za­tot benyúj­tó vállalkozókkal.

A ten­de­ren nyer­tes vál­lal­ko­zó és az osz­tály­ve­ze­tő helyet­tes az eljá­rás kez­de­tén beis­me­rő val­lo­mást tet­tek, míg a gaz­da­sá­gi veze­tő ekkor meg­ta­gad­ta a vallomástételt.

A nyo­mo­zó főügyész­ség az őri­zet­ben lévő hiva­tá­sos állo­má­nyú gaz­da­sá­gi veze­tő letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét indít­vá­nyoz­ta, azon­ban a nyo­mo­zá­si bíró a –kény­szer­in­téz­ke­dés tár­gyá­ban tar­tott ülé­sen a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét rész­ben beis­me­rő – gya­nú­sí­tott bűn­ügyi fel­ügye­le­tét ren­del­te el.

Ügyé­szi fel­leb­be­zés alap­ján és azt köve­tő­en a másod­fo­kú bíró­ság elren­del­te a volt rend­őri veze­tő letartóztatását.

A nyo­mo­zó főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint tovább­ra is indo­kolt a gya­nú­sí­tott vonat­ko­zá­sá­ban a leg­szi­go­rúbb, sze­mé­lyi sza­bad­sá­got érin­tő kény­szer­in­téz­ke­dés fenn­tar­tá­sa, ezért indít­vá­nyoz­ta letar­tóz­ta­tá­sa meghosszabbítását.

A volt rend­őr ezre­des gya­nú­sí­tott ter­hé­re rótt bűn­cse­lek­mé­nyek bün­te­té­si téte­le – a bűn­hal­ma­zat­ra is tekin­tet­tel – két évtől tizen­két évig ter­je­dő szabadságvesztés.

Az elfo­gás­ról rög­zí­tett videó itt néz­he­tő meg: https://youtu.be/NmfwlqZmGXE,

Az ügy­ben koráb­ban kiadott köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: https://ugyeszseg.hu/orizetben-egy-rendori-vezeto-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/.