Főoldal » Hírek » Termesztette és fogyasztotta is kábítószert - FOTÓKKAL - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a hely­be­li fér­fi­val szem­ben, aki­nek a vád sze­rint a laká­sán tavaly nyá­ron fedez­tek fel kábítószerültetvényt.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020. augusz­tus 6-án, a déli órák­ban úgy köz­le­ke­dett Hód­me­ző­vá­sár­he­lyen a jár­mű­vé­vel, hogy pár órá­val azt meg­elő­ző­en amfe­ta­min, illet­ve metam­fe­ta­min tar­tal­mú kábí­tó­sze­re­ket, és mari­hu­á­nát is fogyasz­tott, melyek hát­rá­nyo­san befo­lyá­sol­ták veze­té­si képes­sé­gét. A bódult álla­pot­ban veze­tő fér­fit a rend­őrök iga­zol­tat­ták, min­ta­vé­tel­re elál­lí­tot­ták, vala­mint a lak­he­lyén kuta­tást tar­tot­tak. Ennek során a nyo­mo­zó ható­ság több táro­ló­edény­ben és vödör­ben össze­sen 58 tő kan­na­bisz növényt, vala­mint azok ter­mesz­té­sé­hez hasz­nált esz­kö­zö­ket – töb­bek között hősu­gár­zó lám­pá­kat, per­me­te­ző­ket és táp­ol­da­tot – fede­zett fel. A vád­irat sze­rint a vád­lott a kábí­tó­szer ter­mesz­té­sé­hez hasz­nált ára­mot is méret­le­nül véte­lez­te, 2020 már­ci­u­sá­tól egé­szen az ültet­vény fel­fe­dé­sé­ig, közel 300.000 Ft-os kárt okoz­va az áramszolgáltatónak.

Az elkö­ve­tőt a járá­si ügyész­ség kábí­tó­szer ter­mesz­té­sé­vel elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak bűn­tet­té­vel, bódult álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­gé­vel, vala­mint lopás bűn­tet­té­vel vádolja.

A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

Az üggyel kap­cso­lat­ban a nyo­mo­zó ható­ság által készí­tett fény­kép­fel­vé­te­lek az aláb­bi lin­ken érhe­tők el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-marihuana-termesztesert-kell-felelnie