Főoldal » Hírek » Elrendelték a berhidai késelő letartóztatását - a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt folya­mat­ban lévő bűn­ügy­ben a Veszp­rém Megyei Főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta annak a 26 éves fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki 2021. augusz­tus 19-én, a haj­na­li órák­ban Ber­hi­dán több alka­lom­mal kés­sel meg­szúrt egy nőt.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi min­den előz­mény nél­kül rátá­madt Ber­hi­dán a busz­meg­ál­ló irá­nyá­ba gya­lo­go­ló 45 éves nőre, vele dula­kod­ni kez­dett, majd a nőt 8 alka­lom­mal a fel­ső­tes­tén – főleg derék és vese­tá­jé­kon – a nála lévő mint­egy 9 cen­ti­mé­ter pen­ge­hosszú­sá­gú kés­sel meg­szúr­ta. A férfi a dula­ko­dás során a kés­sel saját lábát is meg­se­be­sí­tet­te, majd a hely­szín­ről futva távo­zott. A sér­tett 8 napon túl gyó­gyu­ló sérü­lé­se­ket szenvedett.

Az ügyé­szi indít­vány alap­ján, a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja 2021. augusz­tus 21-én egy hónap­ra elren­del­te a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát a szö­kés, elrej­tő­zés, a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek, illet­ve a bűn­is­mét­lés­nek a veszé­lye miatt.