Főoldal » Hírek » Maroklőfegyvernek látszó légpisztollyal támadt a rendőrökre - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség fegy­ve­re­sen elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki a szol­gá­lat­ban lévő rend­őrök­re táma­dó férfit.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az ittas férfi a nyír­sé­gi város­ban 2021. augusz­tus 21-én, este, egy 90 cm hosszú, 2,5 cm átmé­rő­jű vas­csö­vet fenye­ge­tő­en lóbál­va meg­ál­lí­tot­ta a fiá­val szem­ben intéz­ked­ni akaró, szol­gá­la­ti gép­ko­csi­val köz­le­ke­dő rend­őr­pá­rost, majd a rend­őrö­ket han­go­san szi­dal­maz­ta és a másik kezé­ben lévő éles marok­lő­fegy­ver­nek lát­szó lég­pisz­tolyt két­szer elsü­töt­te, miköz­ben a rend­őrök­re cél­zott. A szol­gá­la­ti gép­ko­csi­ból kiszál­ló rend­őrök a fér­fit fel­szó­lí­tot­ták, hogy a cse­lek­mé­nyét hagy­ja abba, azon­ban az apa a kezé­ben lévő lég­pisz­tollyal tovább­ra is a szol­gá­la­ti gép­ko­csi­ra cél­zott, ekkor a rend­őrök testi kény­szer és bilincs alkal­ma­zá­sá­val az ellen­ál­lá­sát meg­tör­ték és őt elfogták.

A nyo­mo­zó ügyész­ség a férfi őri­ze­tét elren­del­te, majd gya­nú­sí­tot­ti kihall­ga­tá­sa után a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­já­nál indít­vá­nyoz­ta a letartóztatását.

A nyo­mo­zá­si bíró az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en a 2021. augusz­tus 24-én a szö­kés, elrej­tő­zés, vala­mint a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re figye­lem­mel a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát elrendelte.

A vég­zés­sel szem­ben jog­or­vos­la­tot senki nem jelen­tett be, az aznap vég­le­ges­sé vált.

A Bün­te­tő Tör­vény­könyv értel­me­ző ren­del­ke­zé­se sze­rint fegy­ve­re­sen köve­ti el a bűn­cse­lek­ményt, aki azt lőfegy­ver után­za­tá­val köve­ti el.

A minő­sí­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­cse­lek­mé­nyé­nek bün­te­té­si téte­le két évtől nyolc évig ter­je­dő szabadságvesztés.

A szem­lén készí­tett fotó­kon az elkö­ve­tés esz­kö­ze látható.