Főoldal » Hírek » Súlyosan bántalmazta anyósát - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség halált okozó testi bűn­tet­te miatt folya­mat­ban lévő ügy­ben indít­vá­nyoz­ta annak a fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki 2021. júni­us 25-én olyan súlyo­san bán­tal­maz­ta anyó­sát, hogy a sér­tett bele­halt a sérüléseibe.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a gya­nú­sí­tott 2021. júni­us 25-én a dél­utá­ni órák­ban egy tata­bá­nyai ingat­lan­ban - elő­ze­tes szó­vál­tást köve­tő­en - olyan súlyo­san bán­tal­maz­ta anyó­sát, több alka­lom­mal, nagy erő­vel a fején és a fel­ső­tes­tén meg­ütöt­te, hogy a nő a hely­szí­nen bele­halt a sérüléseibe.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyo­mo­zói halált okozó testi sér­tés bűn­tet­té­nek elkö­ve­té­se miatt hall­gat­ták ki gya­nú­sí­tott­ként a férfit.

Az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja egy hónap idő­tar­tam­ra elren­del­te a férfi letar­tóz­ta­tá­sát tekin­tet­tel arra, hogy vele szem­ben fenn­áll annak a veszé­lye, hogy sza­bad­lá­bon hagyá­sa ese­tén a még ki nem hall­ga­tott tanú­kat, külö­nö­sen az élet­tár­sát jog­el­le­ne­sen befo­lyá­sol­ná, így a bizo­nyí­tást meg­ne­he­zí­te­né, veszé­lyez­tet­né, tovább fenn­áll vele szem­ben a szö­kés, elrej­tő­zés veszé­lye is.