Főoldal » Hírek » Gyermekpornográfiával és kábítószer birtoklásával vádol az ügyészség egy szudáni nőt - VIDEÓVAL - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A vád­irat sze­rint a 45 éves nő a mobil­te­le­fon­ján kis­ko­rú­a­kat por­nog­ráf módon ábrá­zo­ló fel­vé­te­le­ket, buda­pes­ti bérelt laká­sán pedig jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert tartott.

A vád­lott 2003 júli­u­sá­tól mene­kült stá­tusz­ban tar­tóz­ko­dik Magyar­or­szá­gon. 2020. év végén ada­tok merül­tek fel arra vonat­ko­zó­an, hogy a nő a sze­mély­azo­nos­sá­ga tekin­te­té­ben meg­té­vesz­tet­te az ide­gen­ren­dé­sze­ti ható­sá­got, ezért vele szem­ben mene­kült stá­tusz vissza­vo­ná­si eljá­rás indult.

Az eljá­rás során az ide­gen­ren­dé­sze­ti ható­ság a nő mobil­te­le­fon­ján bűn­cse­lek­mény­re utaló ada­to­kat talált, ezért fel­je­len­tést tett a Készen­lé­ti Rend­őr­ség Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Irodánál.

A lefoly­ta­tott nyo­mo­zás ered­mé­nye­ként a Buda­pes­ti VIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a kül­föl­di nővel szem­ben vádat emelt.

A vád­irat sze­rint a vád­lott az álta­la hasz­nált, a nyo­mo­zó ható­ság által 2021 janu­ár­já­ban lefog­lalt mobil­te­le­fo­non 3 db gyer­mek­por­nog­ráf tar­tal­mú fel­vé­telt tartott.

A vád­lott a mobil­te­le­fon­ján tar­tott gyer­mek­por­nog­ráf tar­tal­mú fel­vé­te­le­ket, egy mobil alkal­ma­zá­son keresz­tül kapta meg más fel­hasz­ná­ló­tól, majd ezután, 2019 szep­tem­be­ré­ben, illet­ve októ­be­ré­ben két fel­vé­telt ő maga is továb­bí­tott más fel­hasz­ná­lók részére.

A vád­lott VIII. kerü­le­ti tar­tóz­ko­dá­si helyén, össze­sen 34 db kap­szu­lá­ban, csak­nem 400 gramm koka­int tartott.

A Buda­pes­ti VIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a 45 éves nőt kis­ko­rú sze­mé­lyek­ről készült por­nog­ráf fel­vé­tel átadá­sá­val, illet­ve tar­tá­sá­val elkö­ve­tett gyer­mek­por­nog­rá­fia bűn­tet­té­vel, vala­mint jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lás bűn­tet­té­vel vádolja.

Az ügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra, vala­mint - amennyi­ben mene­kült stá­tu­sza vissza­vo­nás­ra kerül - Magyar­or­szág terü­le­té­ről tör­té­nő kiuta­sí­tá­sá­ra tett indít­ványt a vádiratban.

Emel­lett az ügyész­ség indít­vá­nyoz­za azt is, hogy a bíró­ság a nőt vég­le­ges hatállyal tilt­sa el min­den olyan fog­lal­ko­zás­tól, illet­ve tevé­keny­ség­től, amely­nek kere­té­ben 18. élet­évét be nem töl­tött sze­mély neve­lé­sét, fel­ügye­le­tét, gon­do­zá­sát végez­né, vagy ilyen sze­méllyel hatal­mi vagy befo­lyá­si viszony­ban állna.

A rend­őr­ség által kiadott koráb­bi, vide­ót és fotó­kat tar­tal­ma­zó köz­le­mény itt érhe­tő el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/idegenrendeszeti-eljaras-soran-bukott-le#5