Főoldal » Hírek » Idős nőt bántalmazott az utcán - a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Csong­rá­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a szen­te­si fér­fi­val szem­ben, aki idén ápri­lis­ban mara­dan­dó fogya­té­kos­sá­got ered­mé­nye­ző sérü­lé­se­ket oko­zott a het­ve­nes éve­i­ben járó sértettnek.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2021. ápri­lis 10-én reg­gel egy csong­rá­di tár­sas­ház bejá­ra­ta előt­ti padon ült. A tár­sas­ház­ból kijött a vád­lott által ismert idős­ko­rú sér­tett, aki meg­kér­te a fér­fit, hogy a föl­dön levő sze­me­tet szed­je fel. Emi­att szó­vál­tás ala­kult ki közöt­tük, mely­nek során a vád­lott a pad­ról fel­áll­va a sér­tet­tet nagy erő­vel meg­lök­te. A lökés követ­kez­té­ben a vád­lott­nál jóval véko­nyabb test­al­ka­tú idős­ko­rú sér­tett egyen­sú­lyát vesz­tet­te és a jár­dá­ra esett.

A vád­lott cse­lek­mé­nyét köve­tő­en a sér­tet­tet kór­ház­ba szál­lí­tot­ták, ott comb­nyak­tö­rés miatt ellát­ták, majd továb­bi orvo­si beavat­ko­zás­ra szo­rult. A vád­lott a sér­tett­nek mara­dan­dó fogya­té­kos­sá­got ered­mé­nye­ző sérü­lést okozott. 

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben a bűn­cse­lek­mé­nye elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett, mara­dan­dó fogya­té­kos­sá­got okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat.

A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Csong­rá­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.