Főoldal » Hírek » Gyermekpornográf felvételeket tárolt és osztott meg - a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Ceg­lé­di Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta egy férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki a gyanú sze­rint gyer­me­kek­ről készült por­nog­ráf fel­vé­te­le­ket tárolt és osz­tott meg.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az alber­tirs­ai férfi 2021 máju­sá­tól kez­dett meg­sze­rez­ni mobil­te­le­fo­nos alkal­ma­zá­so­kon keresz­tül tizen­nyolc éves­nél fia­ta­labb gyer­me­ke­ket súlyo­san sze­mé­rem­sér­tő módon ábrá­zo­ló fény­ké­pe­ket illet­ve videófelvételeket.

Ezzel pár­hu­za­mo­san a férfi a meg­szer­zett fel­vé­te­le­ket szin­tén mobil alkal­ma­zás segít­sé­gé­vel hoz­zá­fér­he­tő­vé is tette más hason­ló érdek­lő­dé­sű sze­mé­lyek részé­re cse­ré­be hason­ló felvételekért.

 A ceg­lé­di rend­őrök­nek sike­rült beazo­no­sí­ta­ni a fér­fit, akit 2021. augusz­tus 31-én haj­nal­ban el is fog­tak és gyer­mek­por­nog­rá­fia bűn­tet­te miatt hall­gat­tak ki gyanúsítottként.

A Ceg­lé­di Járá­si Ügyész­ség az elkö­ve­tő eljá­rá­si jelen­lé­té­nek biz­to­sí­tá­sa érde­ké­ben, vala­mint a bűn­is­mét­lés, illet­ve a bizo­nyí­tás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak veszé­lye miatt indít­vá­nyoz­ta a letar­tóz­ta­tás elrendelését.

Az elkö­ve­tő elő­ál­lí­tá­sá­ról készült rend­őr­sé­gi vide­ó­fel­vé­tel az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg: https://youtu.be/SzaLDmi-NqA