Főoldal » Hírek » Talált bankkártya segítségével online kaszinóztak a fiatalkorú fiúk - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség fel­té­te­les ügyé­szi fel­füg­gesz­tést alkal­ma­zott két fia­tal­ko­rú fiú­val szem­ben, akik egy talált bank­kár­tyá­val négy alka­lom­mal össze­sen 40.000 forint érték­ben online fize­tő­esz­közt vásá­rol­tak, amit online kaszi­nó­ban hasz­nál­tak fel. Az ötö­dik, üdí­tő­ital vásár­lás már – a bank­kár­tya letil­tá­sa miatt – siker­te­len volt.

 A 16 és 17 éves fiúk az egy év három hónap idő­tar­ta­mos fel­té­te­les ügyé­szi fel­füg­gesz­tés ideje alatt párt­fo­gó fel­ügye­let alatt áll­nak. Részük­re az ügyész­ség maga­tar­tá­si sza­bá­lyo­kat, így kár­té­rí­tés fize­té­sét, mun­ka­hely meg­tar­tá­sá­ra irá­nyu­ló maga­tar­tást is előírt.

Az eljá­rást a Sop­ro­ni Rend­őr­ka­pi­tány­ság mun­ka­tár­sai foly­tat­ták le. A fel­füg­gesz­tés idő­tar­ta­má­nak ered­mé­nyes eltel­te ese­tén az ügyész­ség vár­ha­tó­an az eljá­rás meg­szün­te­té­sé­ről fog határozni.

A siker­te­le­nül zárult fize­té­si kísér­let­ről a videó az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg.