Főoldal » Hírek » Letartóztatásban egy bordélyház üzemeltetésével gyanúsított férfi - a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Veszp­rém Megyei Főügyész­ség letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak az 52 éves fér­fi­nak, aki az álta­la veze­tett bala­ton­fü­re­di éjsza­kai szó­ra­ko­zó­he­lyen vagyo­ni haszon­szer­zés végett sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tá­so­kat nyúj­tó nők tevé­keny­sé­gét szervezte.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az üzlet­sze­rű kerí­tés bűn­tet­te miatt fele­lős­ség­re vont elkö­ve­tő 2019 júli­u­sá­tól, első­sor­ban az ide­gen­for­gal­mi sze­zon­ban mint­egy 12 nőt, köz­tük kis­ko­rú sze­mélyt is alkal­ma­zott, akik a tevé­keny­sé­gü­ket anya­gi ellen­szol­gál­ta­tás fejé­ben, rend­sze­re­sen végezték.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint a ven­dé­gek előre fizet­tek a gya­nú­sí­tott­nak, aki zárás­kor a meg­szer­zett pénz felét adta a sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tást nyúj­tó nők­nek. A pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­ség a szó­ra­ko­zó­hely felett kiala­kí­tott szo­bá­ban folyt, de a férfi elő­ze­tes egyez­te­tés­re, külső hely­szí­nek­re is elszál­lí­tot­ta a meg­ren­de­lő által kivá­lasz­tott alkal­ma­zott­ját, aki azután a meg­szer­zett bevé­tel felét átad­ta a gyanúsítottnak.

Az ügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, vala­mint a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nék veszé­lye miatt látta szük­sé­ges­nek az elkö­ve­tő letar­tóz­ta­tást, amellyel a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja egyet­ér­tett és a kény­szer­in­téz­ke­dést egy hónap­ra elren­del­te a fér­fi­val szem­ben. A vég­zés ellen a gya­nú­sí­tott és a védő­je is fel­leb­be­zett, ezért az nem végleges.