Főoldal » Hírek » Letartóztatásban az ismét garázdálkodó szekszárdi férfi - a Tolna Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szek­szár­di Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a Szek­szár­di Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja pén­te­ken egy hónap­ra elren­del­te a több­rend­be­li garáz­da­ság­gal gya­nú­sí­tott huszon­éves szek­szár­di férfi letartóztatását.

A nyo­mo­zás eddi­gi ada­tai sze­rint a gya­nú­sí­tott 2021. szep­tem­ber 1-jén, este, Szek­szárd köz­pon­ti park­já­ban, ita­lo­zás után össze­ve­re­ke­dett isme­rő­sé­vel. A két férfi köl­csö­nö­sen bán­tal­maz­ta egy­mást, ököl­lel ütöt­ték a mási­kat. Idén júli­us­ban a megye­szék­hely köz­pont­já­ban egy­szer már vere­ked­tek egy­más­sal, akkor mind­ket­te­jük­kel szem­ben garáz­da­ság miatt indult eljárás.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a huszon­éves férfi 2020 júli­u­sa óta folya­ma­to­san követ el garáz­da jel­le­gű, erő­sza­kos cse­lek­mé­nye­ket, továb­bá idén júli­us­ban szin­tén hason­ló bűn­cse­lek­mé­nyek miatt jog­erő­sen bör­tön­bün­te­tés­re is ítélték.

Az ügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a rend­sze­res jöve­de­lem­mel nem ren­del­ke­ző, haj­lék­ta­lan ter­helt ese­té­ben foko­zot­tan fenn­áll szökés-elrejtőzés, vala­mint a bűn­is­mét­lés veszélye.

A nyo­mo­zá­si bíró min­den tekin­tet­ben oszt­va az ügyé­szi indít­vány­ban fog­lal­ta­kat elren­del­te a gya­nú­sí­tott letartóztatását.

A rend­őr­ség által koráb­ban köz­zé­tett saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/bejelentobol-gyanusitott