Főoldal » Hírek » Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a somogyi vadászbaleset ügyében - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Kapos­vá­ri Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség vád­ira­ta alap­ján a Sió­fo­ki Járás­bí­ró­ság halált okozó, fog­lal­ko­zás köré­ben elkö­ve­tett gon­dat­lan veszé­lyez­te­tés vét­sé­ge miatt hozott íté­le­tet egy rend­őr ügyé­ben.

A vád­irat lénye­ge sze­rint a vád­lott 2019 feb­ru­ár­já­ban a magas­les­va­dá­szat befe­je­zé­se­kor fegy­ve­rét nem ürí­tet­te, azt tovább­ra is csőre töl­tött álla­pot­ban az ölébe fek­te­tet­ten szál­lí­tot­ta, majd később azzal vét­len lövést adott le és fejbe lőtte a hiva­tá­sos vadászt, aki azon­nal éle­tét vesztette.

A nyo­mo­zó ügyész­ség vád­ira­tá­ban azt indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság az elő­ké­szí­tő ülé­sen ítél­je a beis­me­rés­ben lévő elkö­ve­tőt kettő év hat hónap fog­ház­bün­te­tés­re és öt év fegy­ver vise­lé­sé­vel járó fog­lal­ko­zás­tól eltiltásra.

Az elő­ké­szí­tő ülé­sen a vád­lott a vád­irat­tal egye­ző­en beis­mer­te bűnös­sé­gét, azon­ban nem mon­dott le a tár­gya­lás­hoz való jogá­ról, ezért a Sió­fo­ki Járás­bí­ró­ság az ügy­ben ma tár­gya­lást tartott.

A tár­gya­lá­son a bizo­nyí­tá­si eljá­rás lefoly­ta­tá­sát köve­tő­en a bíró­ság a vád­irat­tal egye­ző­en bűnös­nek mond­ta ki a vád­lot­tat és kettő év, vég­re­haj­tá­sá­ban négy év pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett fog­ház­bün­te­tés­re ítél­te, vala­mint öt évre eltil­tot­ta a fegy­ver vise­lé­sé­vel járó fog­lal­ko­zás gyakorlásától.

Az íté­let­tel szem­ben a vád kép­vi­se­le­tét ellá­tó ügyész fel­leb­be­zést jelen­tett be a vád­lott ter­hé­re súlyo­sí­tá­sért, míg a ter­helt és védő­je a kisza­bott bün­te­tés eny­hí­té­sé­ért fellebbeztek.

Az ügy­ben kiadott koráb­bi saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: https://ugyeszseg.hu/vademeles-egy-halalos-kimenetelu-somogyi-vadaszbaleset-miatt-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye-fotokkal/.