Főoldal » Hírek » Gépkocsival állt bosszút haragosán - videóval - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Vádat emelt a Nyír­egy­há­zi Járá­si Ügyész­ség azzal a fér­fi­val és tár­sá­val szem­ben, aki gép­ko­csi­já­val neki­to­la­tott édes­any­ja házas­tár­sá­nak, miköz­ben fel­dön­tött egy kerék­pá­rost is.

A vád­irat lénye­ge sze­rint a sér­tett 2021 máju­sá­ban egyik nap a mun­ka­he­lyén keres­te fel a fele­sé­gét azért, hogy magán­éle­ti prob­lé­má­i­kat meg­be­szél­jék. Gép­ko­csi­val ment a hely­szín­re, amit meg­lá­tott a nő főnö­ke, és ezt kifo­gá­sol­ta. Meg­ér­ke­zett a hely­szín­re a nő koráb­bi kap­cso­la­tá­ból szü­le­tett fia is. A fiú és a nő főnö­ke meg­pró­bál­ták kinyit­ni a sér­tett gép­ko­csi­já­nak ajta­ját, miköz­ben a fiú meg­ölés­sel fenye­get­te. Ettől a sér­tett meg­ijedt és gép­ko­csi­já­val a falu köz­pont­ja felé elhajtott.

A két vád­lott gép­ko­csi­val a sér­tett kere­sé­sé­re indult, a gép­ko­csit a fiú vezet­te. Úgy ala­kult a hely­zet, hogy egy keresz­te­ző­dés­ben talál­koz­tak, a sér­tett gép­ko­csi­ja a vád­lott által veze­tett gép­ko­csi mögé került. Ugyan­ezen az útsza­ka­szon köz­le­ke­dett egy másik sér­tett is kerék­pár­ral, szem­ben a sér­tet­tel és a vád­lot­tak­kal. A vád­lott ész­lel­te a mögöt­te hala­dó sér­tet­tet, ezért az úttes­ten meg­állt, majd nagy sebes­ség­gel neki­to­la­tott a sér­tett gép­ko­csi­já­nak, melyet méte­re­ken át tolt hát­ra­fe­lé. Eköz­ben a sér­tett gép­ko­csi­ja neki­üt­kö­zött a vét­len kerék­pá­ros­nak, aki fel­bo­rult, a kerék­pár pedig a gép­ko­csi alá került. Sze­ren­csé­re a kerék­pá­ros nem sérült meg. A vád­lott meg­is­mé­tel­te az előb­bi tola­tást, ismét neki­üt­kö­zött a sér­tett álló hely­zet­ben lévő gép­ko­csi­já­nak, ami­től annak a lég­zsák­jai is kinyíltak.

A vád­lot­tak ekkor oda­fu­tot­tak a sér­tett­hez, akit ismét meg­ölés­sel fenye­get­tek, de ő elsza­ladt a hely­szín­ről, és érte­sí­tet­te a rend­őr­sé­get. A sér­tett gép­ko­csi­já­ban 300.000,- forint kár kelet­ke­zett, és a vét­len kerék­pá­ros jár­mű­je is megrongálódott.

Az ügyész­ség a fiút köz­úti veszé­lyez­te­tés bűn­tet­té­vel, súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel és ron­gá­lás vét­sé­gé­vel vádol­ja, míg a neki segéd­ke­ző tár­sát súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel. A fér­fi­val szem­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés és jár­mű­ve­ze­tés­től eltil­tás, míg a tár­sá­val szem­ben pénz­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta az ügyészség.

 Az eljá­rás a Nyír­egy­há­zi Járás­bí­ró­sá­gon folytatódik.

A bűn­cse­lek­mé­nyek­ről készült vide­ót egy köze­li üzlet kame­rá­ja rögzítette.