Főoldal » Hírek » Börtönt kért az ügyészség a polgármesteri hivatal támadójára - a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt emelt vádat a Gyön­gyö­si Járá­si Ügyész­ség azzal a 46 éves fér­fi­val szem­ben, aki nyá­ron – vélt sérel­mei miatt - pisz­tollyal a kezé­ben fenye­ge­tő­zött Gyön­gyö­sön, a pol­gár­mes­te­ri hivatalban.

A vád­lott koráb­ban maga is az önkor­mány­za­ti hiva­tal dol­go­zó­ja volt, így ismer­te a járást az épü­let­ben. Ezt kihasz­nál­va, 2021. júni­us 16-án dél­ben, egye­ne­sen a tit­kár­ság­ra ment, ahol sze­mé­lye­sen a pol­gár­mes­tert keres­te. Miu­tán nem sike­rült talál­koz­nia vele, közöl­te az ott dol­go­zók­kal, hogy a város­ve­ze­tőt jött meg­öl­ni, mivel nem folyó­sí­ta­nak szá­má­ra segélyt, annak elle­né­re, hogy ő arra jogo­sult­nak érzi magát.

Miköz­ben eze­ket mond­ta, jól lát­ha­tó­vá tette az olda­lán hor­dott gáz­ri­asz­tó pisz­tolyt, illet­ve a nad­rág­zse­bé­ben tar­tott nagy­mé­re­tű kony­ha­kést, ezért az alkal­ma­zot­tak a hely­szín­re hív­ták az egyen­ru­hás por­tást, aki távo­zás­ra szó­lí­tot­ta fel a vád­lot­tat. Ő azon­ban erre nem volt haj­lan­dó, ráfog­ta a pisz­tolyt, és őt is lelö­vés­sel fenye­get­te, miköz­ben azt kia­bál­ta, hogy "ne köze­líts, akár­mi­lyen egyen­ru­hás ember ide­jön, azt lelö­vöm!". A mun­ka­kö­re foly­tán hiva­ta­los sze­mély­nek minő­sü­lő sér­tett erre meg­hát­rált. A fér­fit csak később – rész­ben rend­őri segít­ség­gel – sike­rült meg­fé­kez­ni és lefegyverezni.

A  fér­fit hama­ro­san őri­zet­be vet­ték, majd a bíró­ság – ügyé­szi indít­vány­ra – elren­del­te a letartóztatását.

A Gyön­gyö­si Járá­si Ügyész­ség a vád­ira­tá­ban arra tett mér­té­kes indít­ványt, hogy a bíró­ság – beis­me­ré­se ese­tén – más­fél év bör­tönt és két év köz­ügyek­től eltil­tást szab­jon ki az elkö­ve­tő­vel szem­ben, emel­lett koboz­za el a tőle lefog­lalt kony­ha­kést, elem­lám­pá­val egy­be­épí­tett elekt­ro­mos sok­ko­lót, vala­mint a gáz riasz­tó fegy­vert, és az ahhoz való töl­té­nye­ket is.