Főoldal » Hírek » Három nővel is erőszakoskodott - a Pest Megyei Főügyészség mai sajtóközleménye

A Gödöl­lői Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy éven belül három nővel erőszakoskodott. 

A vád­irat sze­rint a férfi inter­ne­tes közös­sé­gi olda­lon ismer­ke­dett meg az ügy három sér­tett­je közül kettővel.

Az első­vel 2019 augusz­tu­sá­nak végén talál­ko­zott sze­mé­lye­sen Veres­egy­há­zán. Együtt sétál­tak a Tó für­dő­höz az egyik stég­re. Ott a férfi sze­xu­á­li­san akart köze­led­ni a nőhöz, aki ezt eluta­sí­tot­ta és meg­pró­bált elmen­ni. Ekkor azon­ban az elkö­ve­tő a föld­re teper­te, rátér­delt a mell­ka­sá­ra és fel­szó­lí­tot­ta, hogy őt orá­li­san elé­gít­se ki. A meg­ré­mült nő úgy pró­bált időt nyer­ni, hogy közöl­te misze­rint ebben a test­hely­zet­ben azt nem tudja meg­ten­ni. Ekkor a férfi meg­en­ged­te, hogy fel­áll­jon, de tovább­ra is tar­tot­ta őt. Ezt köve­tő­en meg­fe­nye­get­te, hogy meg­ve­ri, ha nem elé­gí­ti ki őt kéz­zel. Ezt a nő a fenye­ge­tés és a testi kény­szer hatá­sá­ra kény­te­len volt meg­ten­ni. Azután a nő kihasz­nál­va az elkö­ve­tő figyel­met­len­sé­gét, egy keze ügyé­be kerü­lő műanyag palac­kot hoz­zá­vá­gott, és elme­ne­kült a helyszínről. 

A máso­dik közös­sé­gi oldal­ról szer­ve­zett ran­de­vú­ja során, 2020 júni­u­sá­ban az elkö­ve­tő a sér­tett nővel Erdő­ker­te­sen talál­ko­zott. Ott séta köz­ben egy fél­re­e­ső hely­re vezet­te, majd erő­vel magá­hoz rán­tot­ta, haját meg­ra­gad­ta és fel­szó­lí­tot­ta, hogy őt orá­li­san elé­gít­se ki. A nő erre nem volt haj­lan­dó és segít­sé­gért kiál­tott. Ekkor a férfi kirúg­ta a lábát, majd a föld­re eső sér­tet­tet azzal segí­tet­te fel, hogy jobb ha hagy­ja magát. A sér­tet­tet emel­lett egy kés­sel is meg­fe­nye­get­te, vala­mint ismét meg­ra­gad­ta a haját. A fenye­ge­tés hatá­sá­ra a nő hagy­ta, hogy a férfi rajta erő­sza­kot tegyen.

A két előző eset között, 2020 május végé­nek egyik esté­jén, az elkö­ve­tő a veres­egy­há­zi MÁV állo­má­son por­tyá­zott. Annak során lépett oda a tizen­nyolc év alat­ti sér­tett lány­hoz, aki a vona­tot várta. Meg­kér­dez­te tőle, hogy akar-e vele sze­xu­á­lis kap­cso­lat­ba lépni. A lány eluta­sí­tot­ta. Ekkor a férfi elő­vett egy zseb­kést, majd a sér­tett­nek fel­mu­tat­va azt mond­ta, hogy „gon­dold meg, külön­ben beléd állí­tom”. A sér­tett meg­ijedt és a közel­ben lévő vas­úti átjá­ró­hoz sza­ladt, hogy az ott átha­la­dó autó­sok­tól kér­jen segít­sé­get. Ezt látva a férfi futva elmenekült.

A Gödöl­lői Járá­si Ügyész­ség sze­xu­á­lis kény­sze­rí­tés bűn­tet­te, sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te és minő­sí­tett sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat az elkö­ve­tő­vel szemben.