Főoldal » Hírek » Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a 11 éves kisfiúkat molesztáló férfira - a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a gye­re­ke­ket sze­xu­á­li­san bán­tal­ma­zó férfi egyik cse­lek­mé­nyé­nek a súlyo­sabb minő­sí­té­sé­re, a férfi bün­te­té­sé­nek a súlyo­sí­tá­sá­ra tett indítványt.

Az íté­let sze­rint a férfi az egyik fiú távo­li roko­na. Közös foci­zás után a férfi rábe­szél­te a gye­re­ket, hogy alud­jon nála a Veszp­rém megyé­ben talál­ha­tó ingat­la­ná­ban. A kis­fiú elhív­ta az egyik barát­ját is, aki­vel koráb­ban egy­szer már alud­tak a fér­fi­nál. Mind­két gyer­mek enge­délyt kért az édes­any­já­tól, hogy az éjsza­kát a fér­fi­nál töltsék.

A vacso­ra után a férfi kulcs­ra zárta a bejá­ra­ti ajtót, a kul­csot a nad­rág­ja zse­bé­be tette. Közöl­te a fiúk­kal, hogy addig nem men­nek seho­va, amíg egy­más­sal sze­xu­á­lis cse­lek­ményt nem végez­nek. A gye­re­kek sírni kezd­tek. Egyi­kük a háló­szo­bá­ba sza­ladt, hogy az abla­kon át kime­ne­kül­jön, de az ablak zárva volt. Eköz­ben a férfi a másik gye­rek kar­ját erő­sen meg­fog­ta, bevon­szol­ta a háló­szo­bá­ba. A férfi a még min­dig síró kis­fi­ú­kat uta­sí­tot­ta, hogy vet­kőz­ze­nek le és feküd­je­nek az ágyra. A férfi is levet­kő­zött, majd a gye­re­kek­kel sze­xu­á­lis cse­lek­ményt vég­zett, és végez­te­tett velük. Ezután a férfi meg­fe­nye­get­te a kis­fi­ú­kat, hogy erről ne mer­je­nek beszél­ni sen­ki­nek, majd egy másik szo­bá­ba ment aludni.

Az éjsza­ka folya­mán a férfi vissza­ment a gye­re­kek szo­bá­já­ba és az egyik – alvó – gye­rek­kel ismét sze­xu­á­lis cse­lek­ményt végzett.

A kora reg­ge­li órák­ban a bará­tok a nyi­tott bejá­ra­ti ajtón keresz­tül elmenekültek.

A Veszp­ré­mi Tör­vény­szék a fér­fit több­rend­be­li sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te és több­rend­be­li sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te miatt 13 év fegy­ház­bün­te­tés­re és 10 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. Vég­le­ges hatállyal eltil­tot­ta bár­mely olyan fog­lal­ko­zás gya­kor­lá­sá­tól, amely­nek kere­té­ben tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­mély neve­lé­sét, fel­ügye­le­tét, gon­do­zá­sát, gyógy­ke­ze­lé­sét végzi.

Az íté­let ellen az ügyész súlyo­sí­tás, a férfi és védő­je elsőd­le­ge­sen fel­men­tés, másod­la­go­san eny­hí­tés érde­ké­ben fellebbeztek.

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint az egyik gyer­mek sérel­mé­re fizi­kai erő­sza­kot is alkal­ma­zott, ezért ezen cse­lek­mé­nye súlyo­sab­ban minő­sül és súlyo­sab­ban bün­te­ten­dő. A kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés indo­ko­lat­la­nul enyhe. A kis­ko­rú­ak sérel­mé­re elkö­ve­tett sze­xu­á­lis bűn­cse­lek­mé­nyek aggasz­tó­an gya­ko­ri­ak, ezért szi­go­rúbb fele­lős­ség­re vonás szük­sé­ges. A férfi a roko­ni hely­ze­tét kihasz­nál­va a gyer­me­kek és a szü­le­ik bizal­má­val vissza­élt. A kis­fi­úk egy bezárt lakás­ban, éjsza­kai órák­ban segít­ség­re nem szá­mít­hat­tak, a fér­fi­nak tel­jes mér­ték­ben kiszol­gál­ta­tot­tak vol­tak. A férfi a sze­xu­á­lis cse­lek­ménnyel a gye­re­kek sze­mé­lyi­ség­fej­lő­dé­sét veszélyeztette.

Másod­fo­kon az ügy­ben a Győri Íté­lő­táb­la dönt.