Főoldal » Hírek » Nógrád Vármegyei Főügyészség » Letartóztatták az újra a nagymamájára támadó férfit - a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja ügyé­szi indít­vány­ra elren­del­te annak a 26 éves fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki kará­csony­kor támadt idős nagyszülőjére.

A gya­nú­sí­tott 2021. decem­ber 26-án, dél körül, itta­san meg­je­lent a 73 éves nagy­ma­má­ja pász­tói laká­sá­nál. Ami­kor a nagy­ma­ma a lak­ré­szét rövid időre elhagy­ta, az unoka fel akar­ta kutat­ni a koráb­ban ott­ha­gyott pálin­kát, de az idő­köz­ben vissza­ér­ke­ző sér­tett szóvá tette a kere­sés köz­be­ni ren­det­len­sé­get. Szó­vál­tás ala­kult ki, amely­nek során a férfi közöl­te a sér­tet­tel, hogy „add elő a pálin­kát, mert akkor megütlek”.

A gya­nú­sí­tott bán­tal­maz­ta is a sér­tet­tet, meg­ütöt­te a bal arc­fe­lét, majd két­szer még fej­te­tőn is ütöt­te őt, aki 8 napon belü­li gyógy­tar­ta­mú zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket szenvedett.

A férfi több­ször volt már bün­tet­ve, külö­nös vissza­eső, koráb­ban is köve­tett el erő­sza­kos bűn­cse­lek­ményt a sér­tett nagy­ma­ma sérel­mé­re, a mos­ta­ni cse­lek­ményt az előző sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sé­ből sza­ba­dul­va, a fel­té­te­les sza­bad­ság tar­ta­ma alatt követ­te el.

A Pász­tói Járá­si Ügyész­ség a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett könnyű testi sér­tés bűn­tet­te miatt a napok­ban kez­de­mé­nyez­te a férfi letar­tóz­ta­tá­sát, amit a Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja egy hónap­ra elrendelt.